Απ’ όλα έχει η συνεδρίαση... στο ΧΑ

Με αιχμή τις τηλεπικοινωνίες, τράπεζες, αλλά και τις εφεδρείες ΔΕΗ-ΟΠΑΠ ο Γενικός Δείκτης διέσπασε ενδοσυνεδριακά και τις 1.906 μονάδες για να κινηθεί στη συνέχεια στα επίπεδα των 1.900. Στο επίκεντρο οι ”μικρές” τράπεζες, μεταβιβάστηκε το πακέτο των ΚΑΕ από ΑΤΕ σε Folli Follie – Γερμανό, ενώ επανενεργοποιούνται παίκτες στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με επίκεντρο τις ”μικρές” τράπεζες, αλλά και τους ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, σε υψηλότερα επίπεδα τιμών διασπάστηκαν - έστω και ενδοσυνεδριακά - οι 1.900 μονάδες.

Ο Δείκτης έφτασε μέχρι τις 1.906 μονάδες για να διορθώσει προς τις 1.893 μονάδες και να σταθεροποιηθεί στη συνέχεια. Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία θα μπορούσε να θεωρηθεί πως επιχειρείται ”μεταστροφή” της αντίστασης (των 1.893 μονάδων) σε βάση στήριξης, και επόμενο σημείο αναφοράς για την αγορά.

Πρώιμη βέβαια η εν λόγω εκτίμηση, καθώς απαιτούνται παρατηρήσεις από τις επόμενες δυο συνεδριάσεις προτού εξαχθεί κάτι σαφέστερο. Είναι όμως ένα πρώτο θετικό βήμα για την υπέρβαση μιας περιοχής που μας ταλαιπωρεί επί σειρά μηνών.

Και που όπως έχει αναφερθεί μπορεί να συμβάλλει στη μεταστροφή της μεσοπρόθεσμης σε μακροπρόθεσμη πλέον ανοδική τάση.

Όλ’ αυτά βεβαίως και τα έχουν υπόψη τους οι ενεργοί παίκτες της αγοράς, αυτοί που κάνουν δηλαδή το ”παιχνίδι” και ανάλογα κινούν τα νήματα.

Είναι εντυπωσιακό όσο και χαρακτηριστικό πως πρόκειται για την ”γλυκύτερη” ανοδική αντίδραση που έχει πραγματοποιηθεί από τις αρχές του 2000 μέχρι σήμερα. Βασισμένοι αποκλειστικά σε τράπεζες και λοιπούς ισχυρούς παίκτες, χωρίς εγκλωβισμούς και με απόλυτη τεχνικότητα.

Στα διαδικαστικά της συνεδρίασης η τυπική απόκτηση των ΚΑΕ από τους Folli Follie – Γερμανό. Τα 21.070.000 τεμάχια των ΚΑΕ μεταβιβάστηκαν από την Αγροτική Τράπεζα στα δυο επιχειρηματικά σχήματα, στην τιμή των 8,4 ευρώ.

Στο μεταξύ το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τον ΟΠΑΠ (άνοδος 4,94% με 880.000 τεμάχια) φαίνεται να προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο της Νοτιανατολικής Ασίας.

Οπως πληροφορείται η στήλη, δύο κρατικά ασφαλιστικά ταμεία χωρών της περιοχής δραστηριοποιούνται ως αγοραστές μέσω επενδυτικού οίκου που εδρεύει στην Ελβετία.

Εξέλιξη που φυσικά φαίνεται να δίνει στους ιθύνοντες του Υπουργείου Οικονομικών ιδιαίτερη χαρά, αφού μπορούν να θέσουν υψηλότερα το εύρος διάθεσης του βιβλίου προσφορών όταν αυτό ανοίξει.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι εάν διατηρηθεί το θετικό κλίμα είναι πιθανόν η δημόσια προσφορά να πραγματοποιηθεί κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v