Περιοχή ”μετεπιβίβασης” οι 1.870 μονάδες

Μεταξύ 1.865 και 1.878 μονάδων κινείται ο Δείκτης, χωρίς να είναι ξεκάθαρη η διάθεση για ενδεχόμενη προσέγγιση υψηλότερων επιπέδων. Ο Δείκτης φαίνεται να ”φρενάρει”, αν και η πλειονότητα των μετοχών έχει επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο. Ζητούμενο πάντα η προσέλκυση νέων ”παικτών” και κεφαλαίων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Έξοχα, όλα κατ’ ευχήν. Με βάση τις 1.865 μονάδες, ο Δείκτης ”γύρισε” στις 11.14’ θετικός. Στο πρώτο τέταρτο οι συναλλαγές κυμαίνονταν στα 7 εκατ. ευρώ για να διπλασιαστούν μέχρι τις 11.30’, οπότε και ο Δείκτης αντέδρασε προς τις 1.877 μονάδες.

Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο, από τεχνικής πλευράς, εάν θα επιχειρηθεί προσέγγιση της ”υψηλής” τιμής των 1.893 μονάδων, ενδεχόμενο που έχει μικρή σημασία σε αυτή τη φάση, καθώς ζητούμενη – θα το σημειώσουμε για πολλοστή φορά – είναι η προσέλκυση νέων ”παικτών”, κεφαλαίων.

Η μετοχή της Εθνικής δείχνει ικανή να κινηθεί προς τα 14,5 ευρώ για την επόμενη ώρα, του ΟΠΑΠ προς τα 8,9 ευρώ, της Intracom προς τα 5,6 ευρώ, ενώ το κυριότερο μέρος των ανοιχτών πωλήσεων επικεντρώνεται στη μετοχή της Alpha (15,06 ευρώ). Η πλειονότητα όμως των μετοχών από τον FTSE - 40 και χαμηλότερα, προσφέρει διακυμάνσεις, συγκινήσεις και περιθώρια αποδόσεων.

Σημαντικά τα κέρδη για τις Altec, Δυναμική Ζωή, Αττικής, Καμπάς, ΕΧΑΕ, Σωληνουργεία Κορίνθου, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, Spider, CPI, Λάμδα, Μαΐλλη αλλά και Ηλεκτρονική Αθηνών, Intracom Κατασκευές, Μπαλλής, Τζιρακιάν και αρκετών ακόμη.

Να προσεχθεί επίσης πως συγκεκριμένες μετοχές κυμαίνονται πολύ κοντά σε μακροπρόθεσμες αντιστάσεις με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της Intracom.

Ο τίτλος προσεγγίζει τα 5,5 ευρώ με την ”ισχυρή” αντίσταση να έχει διαμορφωθεί στα 5,7 ευρώ. Ενδεχόμενη διάσπαση της συγκεκριμένης περιοχής οδηγεί σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα την εν λόγω μετοχή (και κάθε ανάλογη περίπτωση) προς σημαντικά υψηλότερα επίπεδα τιμών.

ΣΗΜ: Κυρίως μέσω της Alpha, των ανοιχτών θέσεων που λαμβάνουν στις τελευταίες δυο συνεδριάσεις, των συστηματικών πωλήσεων που πραγματοποιήθηκαν και χθες και σήμερα αλλά και με τη συσσώρευση της ΔΕΗ στα 14,1– 14,2 ευρώ φαίνεται πως επιχειρείται να ”συντηρηθεί” η αγορά πέριξ των τρεχόντων επιπέδων τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v