Αγοραστικές διαθέσεις στις διορθώσεις...

Όλα τα έχει η σημερινή συνεδρίαση, όπως φήμες για Intracom - Vodafone, ”παιχνίδι” στην περιφέρεια, αλλά και προσέγγιση της αντίστασης των 1.892 μονάδων. Πάντως η τάση παραμένει ανοδική, καθώς αγοραστικές διαθέσεις εμφανίζονται στις δυο σχετικά μεγαλύτερες διορθώσεις της αγοράς προς τις 1.868 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μικρής έκτασης ρευστοποίηση (η τέταρτη για σήμερα) πραγματοποιήθηκε γύρω στις 14.50’ – 15.10’, με αποτέλεσμα ο Δείκτης να υποχωρήσει και πάλι προς το χαμηλότερο σημείο της ημέρας.

Μέχρι τις 15.10’ οι συναλλαγές έφταναν στα περίπου 145 εκατ. ευρώ, ενώ ο τζίρος που πραγματοποιήθηκε από την υψηλή τιμή της ημέρας - 1.893 μέχρι τις 1.873 μονάδες - περιορίστηκε στα 25 εκατ. ευρώ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως παρά το γεγονός ότι δεν εμφανίζονται πολλοί πωλητές στα τρέχοντα υψηλά επίπεδα τιμών, η μέχρι στιγμής όμως αγοραστική διάθεση δεν είναι ανάλογη και ικανή για να ”κρατήσει” τον Δείκτη στα επίπεδα των 1.900 μονάδων.

Διάθεση για αγορές υπάρχει, αλλά θα πρέπει προς το κλείσιμο, κυρίως όμως αύριο, να δοθούν ενδεχομένως χαμηλότερες τιμές σε μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης (Τρία Έψιλον, Τιτάν, Alpha, ΕΛΠΕ).

Δεν αποκλείεται κατά συνέπεια να υπάρξει μια ελεγχόμενη διόρθωση στον FTSE – 20, που θα επιτρέψει σε νέους παίκτες να επανατοποθετηθούν χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να μεταβάλλει την ανοδική φορά της αγοράς.

Τουλάχιστον όμως, σήμερα φάνηκε πως η αγορά προσπάθησε και θα ξαναπροσπαθήσει να υπερβεί την ”αντίσταση” των 1.892 μονάδων. Με την πρώτη αφορμή και ίσως από χαμηλότερα επίπεδα τιμών σήμερα – αύριο.

Πρώιμη χαρακτηρίζεται η φημολογία για τις εξελίξεις που αφορούν στην πώληση της συμμετοχής της Intracom στην Panafon. Τόσο γιατί το τίμημα δεν είναι δυνατόν να έχει καθοριστεί (και δεν έχει καθοριστεί), όσο και γιατί απομένουν επιμέρους και ουσιαστικές λεπτομέρειες προς ρύθμιση.

Πάντως η διοίκηση της εισηγμένης φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει στη ρευστοποίηση της συμμετοχής της.

Υ.Γ. Στη Δεξιά στήλη ”Διαβάστε Επίσης” δημοσιεύεται άρθρο του Euro2day.gr με τίτλο ”Τι ειπώθηκε σε συνάντηση Intracom - αναλυτών” όπου για πρώτη φορά γίνεται επισήμως μνεία για την πρόθεση της Intracom να πωλήσει εντός του Ιουνίου το πακέτο της Πάναφον στην Vodafone.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v