Για δοκιμή των 1.900 μονάδων κάνουν λόγο οι ΑΧΕ

Θετικές για την πορεία της ελληνικές αγοράς εμφανίζονται οι χρηματιστηριακές στα εβδομαδιαία και τα πρωινά τους reports, ενώ εκτιμούν ότι ακόμα και αν υπάρξουν τάσεις ρευστοποιήσεων, αυτές θα απορροφηθούν, καθώς και ότι ο Γ.Δ. οδεύει προς ”δοκιμή”των 1.900 μονάδων.

Για δοκιμή των 1.900 μονάδων κάνουν λόγο οι ΑΧΕ
Η θετική πορεία των ξένων αγορών που δοκιμάζουν συνεχώς νέα υψηλά, σε συνδυασμό με τη θετική ψυχολογία των εγχώριων επενδυτών, περιορίζουν την πιθανότητα υποχώρησης για τον Γ.Δ., αναφέρει στο πρωινό της report η Marfin Hellenic, ενώ προσθέτει πως τόσο η 3Ε όσο και ο ΟΠΑΠ θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω της αποκοπής μερίσματος.

Περαιτέρω, η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι το ενδιαφέρον θα προσελκύσει και η μετοχή της CosmΟΤΕ, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα κατέγραψε υποαπόδοση έναντι του Γ.Δ. κατά 7,8%.

Ικανοποιητικό αγοραστικό momentum ικανό να συντηρήσει την ανοδική τάση μέχρι και τις 1.900 μονάδες εντοπίζει η EFG Securities. Η ίδια επισημαίνει ότι η ψυχολογία παραμένει θετική, καθώς και ότι οι όποιες τάσεις ρευστοποιήσεων θα απορροφηθούν εύκολα. Διεθνώς, αναφέρεται, ο κύριος παράγοντας διαμόρφωσης της τάσης παραμένουν οι αμερικανικές αγορές.

Αλλωστε το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, η εταιρική κινητικότητα και ο αυξημένος όγκος συναλλαγών αποτελούν, σύμφωνα με το πρωινό σχόλιο της Εθνικής ΑΧΕ, στοιχεία τα οποία αναθερμαίνουν την αγορά.

Εξάλλου, ως ανοδική εκτιμούσε τη βραχυχρόνια τάση η Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report με ημερομηνία 6 Ιουνίου. Οπως αναφέρεται εκεί, η πρώτη αντίσταση τίθεται πλέον στις 1.890-1.900 μονάδες, ενώ η δεύτερη στις 2.030 μονάδες. Αντίστοιχα, ως σημεία στήριξης αναφέρονται κατ’ αρχήν οι 1.850 και δευτερευόντως οι 1.805 μονάδες.

Αισιόδοξη εμφανίζεται άλλωστε και η Magna Trust στο εβδομαδιαίο της report, όπου αναφέρει ότι μεσοπρόθεσμα και σχετικά με τις πιθανότητες για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η παρούσα τάση, αξίζει να παρατηρηθεί ότι το επίπεδο με τη μέγιστη πιθανότητα εμφάνισης για το έτος είναι οι 2.035 μονάδες, ενώ το ανώτατο σημείο και κυριότερη μακροπρόθεσμη αντίσταση για ολόκληρο το 2003 είναι οι 2.350 μονάδες.

Αν τελικά η μάχη στις 2.000 μονάδες κατοχυρωθεί εύκολα, αναφέρει η Magna Trust, τότε, εντός των θερινών μηνών, ο Γενικός Δείκτης προσεγγίσει το υψηλό έτους, επιβεβαιώνοντας την άποψη για θερμό καλοκαίρι στη Σοφοκλέους και επανάκαμψη της αισιοδοξίας για θετικό 2003 μετά από τρία χρόνια απαξιωτικής πορείας.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v