Στο ρελαντί τα βαριά, ”φορτώνει” η περιφέρεια

Κλίμα συντήρησης επικρατεί στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ενώ ενισχύεται το ενδιαφέρον στην περιφέρεια, όπου παρατηρείται μετακύλιση ενδιαφέροντος και ρευστότητας. Ιδανικό ενδεχόμενο η προσέγγιση των 1.862 μονάδων για τη συνέχεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συσσώρευση με τις 1820 μονάδες να διαμορφώνονται σε ανθεκτική βάση στήριξης και ισχυρό σημείο αναφοράς για τη συνέχεα.

Οι συναλλαγές των περίπου 100 εκατ. ευρώ (14:49) κρίνονται αρκούντως ικανοποιητικές, καθώς έχει μειωθεί η εμπορευσιμότητα μετοχών εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης και έχει ενισχυθεί κατακόρυφα η εμπορευσιμότητα ”φθηνότερων” μετοχών.

Διαπιστώνεται πως η αναμενόμενη ”μικρή” στάση των τραπεζικών μετοχών, ειδικότερα της Εθνικής που οδηγεί την άνοδο τις τελευταίες ημέρες, αλλά και του ΟΤΕ, μεταφέρει ενδιαφέρον και ρευστότητα στο υπόλοιπο τμήμα της αγοράς.

Αυτή τη στιγμή μάλιστα ο δείκτης υπερέβη τις 1.850 μονάδες (14:51) παρατηρήθηκε περαιτέρω αύξηση των συναλλαγών σε μετοχές εταιριών αυτής της κατηγορίας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνολικότερη αντίδραση του εκδοτικού κλάδου, με τη μετοχή της Χ. Κ. Τεγόπουλος, λόγω της απόφασης της διοίκησης, να ενισχύεται κατά 16%. Ακολουθούν όμως ο ΔΟΛ (με περίπου 10%) και οι υπόλοιπες του κλάδου.

Για τη συνέχεια δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ακόμη μιας ακραίας προσπάθειας να αγοραστούν θέσεις σε μετοχές εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης (κυρίως όμως της πρώτης κατηγορίας, δηλαδή της 5ωρης διάρκειας διαπραγμάτευσης).

Στη διατήρηση αυτού του κλίματος εμπιστοσύνης, πέραν της Εθνικής που ενισχύεται περίπου 1%, συμβάλλει και ο ΟΤΕ (+2,.2%) αλλά και οι 3E, Βιοχάλκο. Ειδικότερα για τον όμιλο της Βιοχάλκο έχει επισημανθεί έγκαιρα πως η αντίδρασή του θα είναι συνολική.

Για τη συνέχεια, θα ήταν από τεχνικής πλευράς ιδανικό το ενδεχόμενο της προσέγγισης της ”τοπικής ψηλής” τιμής των 1862 μονάδων, παρά το ότι αυτή η προσπάθεια επιχειρείται κυρίως μέσω μετοχών του ΜΚ40 και δευτερευόντως του SmallCap.

Η αγορά είναι δυνατή, εκτίμηση που κερδίζει σταδιακά όλο και περισσότερους”παίχτες”, προϋπόθεση απαραίτητη για την περαιτέρω ενίσχυση των συναλλαγών και δεικτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v