ΑΧΕ: Στο επίκεντρο ΟΠΑΠ, επιτόκια και Alpha

Για επιφυλακτική και μικτή συνεδρίαση κάνουν λόγο οι χρηματιστηριακές, εκτιμώντας ότι θα δοθεί τάση από τη μείωση των ευρωεπιτοκίων, την κυβερνητική ανακοίνωση περί ΟΠΑΠ, αλλά κα την απορρόφηση της Alpha Επενδύσεων από την Alpha Bank.

ΑΧΕ: Στο επίκεντρο ΟΠΑΠ, επιτόκια και Alpha
Επιφυλακτικό αναμένει το σημερινό ξεκίνημα της ελληνικής αγοράς το πρωινό report της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ, εν όψει και του Σαββατοκύριακου.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί ο ΟΠΑΠ, μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι η διάθεση του 24,61% από το Δημόσιο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου. Ακόμη, εκτιμάται ότι οι επενδυτές θα εστιάσουν στις τράπεζες και στην επίδραση που θα έχει σε αυτές η μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Η ίδια χρηματιστηριακή εκτιμά ως μικρό το περιθώριο ελιγμών των ελληνικών τραπεζών. Οι τράπεζες που ωφελήθηκαν περισσότερο από τις προηγούμενες μειώσεις επιτοκίων, αναφέρεται, ήταν αυτές των οποίων η καταθετική βάση αποτελείται από καταθέσεις όψεως και ταμιευτηρίου, όπως οι Εθνική, Alpha και Εμπορική. Αναφορικά με τα επιτόκια των δανείων, η Marfin Hellenic εκτιμά ότι θα υπάρξουν περιθώρια μείωσης, κυρίως στα καταναλωτικά δάνεια.

Μικτή περιμένει την εικόνα της σημερινής συνεδρίασης η EFG Securities στο πρωινό της report, ενώ εκτιμά ότι θα δοθεί τάση και από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές. Από τη μια επισημαίνει ότι θα ήταν λογικό να δούμε συνέχιση της τάσης αποκόμισης κερδών, ενώ από την άλλη η χρηματιστηριακή ασπάζεται την άποψη ότι το περιθώριο καθοδικής κίνησης είναι περιορισμένο, δεδομένων των υψηλών όγκων συναλλαγών και του βελτιωμένου εγχώριου κλίματος.

Η ίδια, εξάλλου, δηλώνει ”θετική” έναντι της κίνησης της Alpha Bank να απορροφήσει την Alpha Επενδύσεων, καθώς κάτι τέτοιο θα βελτιώσει τις αποτιμήσεις και θα ισχυροποιήσει την κεφαλαιακή βάση της τράπεζας.



Το μπαράζ νέων ανάκαμψης του Γ.Δ. συνεχίζεται, αυτή τη φορά με την Intracom, στην οπoία αναμένεταi ότι θα καταβληθούν τα οφειλόμενα από την CosmoRom, αναφέρει η Fortius Finance στο πρωινό της report. Για σήμερα, εκτιμά ότι (τουλάχιστον αρχικά) ο δείκτης θα κινηθεί σε θετικές περιοχές, ενώ η περαιτέρω πορεία του να καθορίζεται από την πορεία του ΟΤΕ και της Εθνικής.

Σε ελαφρά χαμηλότερα επίπεδα αναμένει η Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ να κινηθεί η αγοράτην Παρασκευή, ενώ θεωρείται αρκετά πιθανή η προσπάθεια αντιστροφής της τάσης, δεδομένης της θετικής πορείας των διεθνών αγορών.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v