Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής

Με τη μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ κατά 50 μονάδες βάσης, τη συνεπακόλουθη άνοδο του ευρώ, το νέο ”πακέτο” του ΟΠΑΠ, την απορρόφηση της Alpha Επενδύσεων από την Alpha Bank, την παράταση της ρύθμισης της εξαετίας για τους μικρομεσαίους και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί το προσφάτως θετικό κλίμα στις αγορές ασχολούνται στο σύνολό τους τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Παρασκευής.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής
Με τη μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ κατά 0,50% ασχολούνται κατά κύριο λόγο τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

ΕΚΤ-Επιτόκια: Μεικτές οι αντιδράσεις των ελληνικών τραπεζών στη μείωση των επιτοκίων, αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η ”Ναυτεμπορική”, μειώνονται τα επιτόκια από την άλλη εβδομάδα, σχολιάζει το ”Χρηματιστήριο”, φθηνότερα δάνεια από τις τράπεζες, είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας”, αντίθετη η αντίδραση του ευρώ στη μείωση των επιτοκίων, αναφέρει η ”Εξπρές”, ποια επιτόκια μειώνουν τώρα οι τράπεζες, σχολιάζει το ”Κέρδος”, η απειλή της ύφεσης μείωσε τα ευρωεπιτόκια, είναι ο τίτλος του ”Βήματος”, το ευρώ δεν καταλαβαίνει από επιτόκια σχολιάζει η ”Ελευθεροτυπία”, συγκρατημένη πτώση για όλα τα επιτόκια, είναι ο τίτλος της ”Καθημερινής”.

ΟΠΑΠ: Νέο πακέτο 24,61% του ΟΠΑΠ στη Σοφοκλέους αναφέρει στην πρώτη σελίδα το ”Βήμα”, η σκυτάλη σε Alpha Bank και ΟΠΑΠ είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”Κέρδος”, σε ιδιώτες θεσμικούς νέο πακέτο 24,61% του ΟΠΑΠ αναφέρει η ”Ημερησία”, λιγότερο κράτος σε ΟΠΑΠ και ΕΧΑΕ σχολιάζει στην πρώτη σελίδα το ”Χρηματιστήριο”, 600 εκατ. ευρώ περιμένει το δημόσιο από την πώληση πακέτου του ΟΠΑΠ, είναι ο τίτλος της ”Ναυτεμπορικής”, στα μέσα Ιουλίου η νέα μετοχοποίηση σχολιάζει ο ”Μέτοχος”.

Alpha Bank-Alpha Επενδύσεων: Η Alpha Bank απορροφά την Alpha Επενδύσεων είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας”, η Alpha Bank απορροφά τη θυγατρική επενδυτική αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, Alpha: Απορροφά την Alpha Επενδύσεων, σχολιάζει στην πρώτη σελίδα το ”Χρηματιστήριο”, η Alpha Bank απορροφά τη θυγατρική επενδυτική αναφέρει το ”Βήμα”, απορροφά την Alpha Επενδύσεων η Alpha Bank, αναφέρει ο ”Μέτοχος”.

Παράταση εξαετίας: Έως τις 10 Ιουλίου η ρύθμιση της εξαετίας, είναι ο τίτλος της ”Εξπρές”, αποφασίστηκε ο κεφαλικός φόρος και στους ”μεγάλους” αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, ταρίφα της εφορίας για να κλείσει τα βιβλία της εξαετίας, σχολιάζει το ”Βήμα”.

Cosmorom: Την άλλη εβδομάδα η απόφαση για Cosmorom, σχολιάζει η ”Ημερησία”, σταδιακή αποπληρωμή των χρεών της Cosmorom, είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”Χρηματιστήριο”, συμβιβασμός για Cosmorom από ΟΤΕ-Intracom, σχολιάζει η ”Εξπρές”.

ΕΛΠΕ: Αμήχανες απαντήσεις για τα ΕΛΠΕ, σχολιάζει η ”Καθημερινή”, τα πρώτα σχέδια μετά τη συγχώνευση για ΕΛΠΕ-Πετρόλα, αναφέρει η ”Εξπρές”, οι προσδοκίες ΕΛΠΕ-Πετρόλα, είναι ο τίτλος της ”Ναυτεμπορικής”, ανοικτά σε συμμαχία και με άλλη εταιρία τα νέα ΕΛΠΕ, αναφέρει στην πρώτη σελίδα η ”Ημερησία”, οι συνέργειες θα φέρουν κέρδη 300 εκατ. ευρώ, είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”Κέρδος”.

ΧΥΤΑ: Άμεση λύση ζητά το ΥΠΕΧΩΔΕ αναφέρει η ”Εξπρές”, άνω κάτω η Ν.Δ. στη Βουλή για τους ΧΥΤΑ σχολιάζει η ”Ημερησία”, με τη συνδρομή Μητσοτάκη ”ναι” σε τρεις ΧΥΤΑ στην Αττική, αναφέρει το ”Κέρδος”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v