Κατοχύρωση κερδών και... επανατοποθετήσεις στο ΧΑ

Από τις διαθέσεις όσων προσβλέπουν σε μια πρώτη κατοχύρωση κερδών θα εξαρτηθεί το εύρος της διακύμανσης, με την οποιαδήποτε διόρθωση να αποτελεί προοίμιο της επόμενης ανόδου, εφόσον ο Δείκτης παραμείνει εντός του εύρους των 1.825- 1845 μονάδων.

Προς τις 1.850 μονάδες αντέδρασε στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά της συνεδρίασης ο Δείκτης, με συναλλαγές περίπου 13 εκατ. ευρώ. Η μετοχή της Εθνικής με μικρά κέρδη κυμάνθηκε προς τα 14,2 ευρώ ακολουθούμενη από τις Alpha, ΔΕΗ, Eurobank και ΟΤΕ.

Από τεχνικής πλευράς, η αρχή της συνεδρίασης ενισχύει μάλλον την αρχική μας εκτίμηση που αφορά στη στάση των λίγων εκείνων επαγγελματιών της αγοράς, οι οποίοι αποκομίζουν ήδη σημαντικά κέρδη, περίπου 400 μονάδων σε επίπεδο Δείκτη.

Θα πρέπει στη συνέχεια να διαμορφωθεί η πρώτη ”τοπική υψηλή τιμή” για σήμερα, έστω και οριακά πάνω από τις 1.850 μονάδες και, εν συνεχεία να διερευνηθούν οι προθέσεις όσων σχεδιάζουν να ρευστοποιήσουν – κατοχυρώσουν κέρδη.

Στο ενδεχόμενο διόρθωσης ουδείς λόγος ανησυχίας συντρέχει, εφόσον ο Δείκτης παραμένει εντός του εύρους 1.825 – 1.845 μονάδων.

Μ. Γελ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v