Νέα βάση οι 1.800 μονάδες;

Χωρίς να υστερούν οι αγοραστές στον ΟΤΕ, η υπέρβαση των 1.800 μονάδων επιχειρήθηκε με συντονισμένες κινήσεις στο δίδυμο των Εθνικής, Alpha. ”Μοχλός” οι τράπεζες, αφού το δεδομένο ενδιαφέρον, κυρίως των ξένων, για συγκεκριμένους τραπεζικούς τίτλους, ενισχύθηκε μετά και την τελευταία έκθεση της UBS.

Στις 11.13’ με συναλλαγές 12,4 εκατ. ευρώ και αιχμή τις τραπεζικές Alpha και Εθνική, ο Δείκτης υπερέβη τις 1.800 μονάδες.

Δεδομένο το ενδιαφέρον κυρίως των ξένων για συγκεκριμένους τραπεζικούς τίτλους, ενισχύθηκε μετά και την τελευταία έκθεση της UBS, ενώ μπορεί να αποτελέσει τον μοχλό που θα σταθεροποιήσει την αγορά υψηλότερα των 1.810 μονάδων.

Παρατηρείται πως ενώ οι αγοραστές στον ΟΤΕ ωθούν την τιμή της μετοχής προς την ”αντίσταση” των 10,1 ευρώ, επιχειρείται παράπλευρη ανοδική προσπάθεια μέσω Εθνικής, Alpha και δευτερευόντως Eurobank.

Η αλήθεια είναι πως η φημολογία για τον τραπεζικό κλάδο εντείνεται και πάλι, αν και οι ”παίκτες” θα πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά δυο πράγματα σε αυτή τη φάση.

Οι φήμες, και το όποιο ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί κάποια κίνηση, περιστρέφονται γύρω από μεσαίου μεγέθους τράπεζα. Το δεύτερο που θα πρέπει μεσοπρόθεσμα να λαμβάνεται υπόψη είναι πως ”μεταξύ μεγάλων παικτών, στους δυο, ενδέχεται να χωρεί και... τρίτος”.

Συστηματικές οι τοποθετήσεις σε πλήθος μετοχών εταιριών μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, όπου, είτε συντηρείται η ανοδική τάση, είτε διαμορφώνεται φορά αντίδρασης.

Μετοχές όπως οι Νάουσα, Κλωνατέξ, Fanco, ΟΠΑΠ, Τέρνα, Δάϊος, Delta Singular, Διεκάτ, Εθνική Ακινήτων, Δυναμική Ζωή, Creta Farm, Εθνική Ασφαλιστική, ΕΛΓΕΚΑ, και άλλες διατηρούν την ανοδική τους τάση.

Σε μια δεύτερη κατηγορία όπου απαντώνται και οι Λιβάνης, Νάκας, Φουρλής, Χατζηιωάννου, Κορασίδης, Μυτιληναίος, Θεμελιοδομή, Intracom Κατασκευές, παρατηρείται αυξημένη εμπορευσιμότητα, που προοιωνίζεται επίσης ενίσχυση της ανοδικής τάσης.

Να συνεκτιμηθεί πως η μετοχή του ΟΠΑΠ σταθεροποιείται σε επίπεδο υψηλότερα των 9 ευρώ, η μετοχή της Εθνικής ”παλεύει” τα 13,5 ευρώ, της Alpha τα 14,4 ευρώ και του ΟΤΕ τα 9,8 ευρώ.

Μ. Γελ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v