Θετικό το κλίμα για την αγορά, λένε οι ΑΧΕ

Ως ”θετικό” κρίνουν το κλίμα της αγοράς οι χρηματιστηριακές, εκτιμώντας ως τη σημαντικότερη εξωτερική επιρροή την πορεία των διεθνών αγορών. Εξάλλου, για άνοδο του FTSE-20 πάνω από τις 900 (και προς τις 938) μονάδες κάνει λόγο τεχνική ανάλυση της Fortius.

Θετικό το κλίμα για την αγορά, λένε οι ΑΧΕ
Η θετική ψυχολογία των επενδυτών έχει περιορίσει τις καθοδικές τάσεις της αγοράς, παρατηρεί η Marfin Hellenic, ενώ εκτιμά ότι οι διεθνείς αγορές θα συνεχίσουν να αποτελούν τον κυριότερο εξωτερικό παράγοντα.

Η χρηματιστηριακή αναμένει ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, μετά και τα νέα που θέλουν πώληση του 10% από το κράτος.

Ανοδο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης μέχρι το τέλος της εβδομάδας πάνω από τις 900 και αργότερα προς τις 938 μονάδες ”βλέπει” για το επόμενο διάστημα η Fortius Finance, σε σχετική τεχνική ανάλυσή της.

Εξάλλου στην πρωινή της ενημέρωση η Fortius Finance κάνει λόγο για απόπειρα επαναπροσέγγισης των 1.800 μονάδων, κίνηση που εκτιμά ως πιθανό να στηριχθεί στη φημολογία για πώληση του 10% της Εθνικής από το Δημόσιο.

Το θετικό κλίμα και ο αυξημένος όγκος συναλλαγών των τελευταίων συνεδριάσεων, αναφέρει στο πρωινό σχόλιό της η Εθνική ΑΧΕ, είναι ενδεικτικά της επαναδραστηριοποίησης ιδιωτών επενδυτών και Ελλήνων θεσμικών.

Υψηλή εκτιμά η Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ ότι θα μείνει η μεταβλητότητα των τιμών και σήμερα, ενώ πιστεύει πως η αγορά θα επιχειρήσει -τουλάχιστον στο άνοιγμα- ανοδική κίνηση.

Για συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα κάνει εξάλλου λόγο το report της EFG Eurobank Securities, επισημαίνοντας ότι η αγορά θα ”κρατήσει το βλέμμα της στραμμένο” στις ευρωπαϊκές αγορές.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v