Η επιστροφή των Τζεντάι!

ΕΥΔΑΠ: Άνοδος 9,09%. ΕΒΖ: Άνοδος 8,37%. Μήπως επέστρεψαν στο προσκήνιο τα Λαμπρόχαρτα; Αν δεν πρόκειται για άγριο τζόγο, τότε είναι βέβαιο ότι ”μυρίζει” εκλογές! Το ταμπλό σπάνια λέει ψέματα!

Η επιστροφή των Τζεντάι!
ΕΥΔΑΠ: Άνοδος 9,09%. ΕΒΖ: Άνοδος 8,37%. Μήπως επέστρεψαν στο προσκήνιο τα Λαμπρόχαρτα; Αν δεν πρόκειται για άγριο τζόγο, τότε είναι βέβαιο ότι ”μυρίζει” εκλογές! Το ταμπλό σπάνια λέει ψέματα!

Τις τελευταίες ημέρες ζούμε σε replay το σκηνικό της Άνοιξης του 2000. Όταν λίγο πριν από τις εκλογές ”οι ημέτερες δυνάμεις μαχόντουσαν με νύχια και με δόντια κατά του... εσωτερικού εχθρού στα χαρακώματα της Σοφοκλέους”!

Η υπόθεση εκείνη δεν μας ωφέλησε ιδιαίτερα, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Στις ημέρες μας επικρατεί το ”ζήσε το σήμερα και άσε αύριο τους άλλους να πεθάνουν”.

Να είναι η φαντασία μας; Ή πρόκειται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να στείλει επιστολές στις διοικήσεις της ΕΥΔΑΠ, της ΕΒΖ και της Γενικής για να τους ζητήσει εξηγήσεις για τις μεγάλες διακυμάνσεις των τιμών τους; Θα είχε ασφαλώς γούστο να συνέβαινε κάτι τέτοιο...

Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι το βεβιασμένο του πράγματος. Πολύ γρήγορα έσπευσαν να κλείσουν το deal της Petrola με τα ΕΛΠΕ, πολύ γρήγορα θέλουν κάποιοι να αγοράσουν ορισμένες μετοχές με ειδικό βάρος στην διαμόρφωση των χρηματιστηριακών δεικτών.

Είναι φανερό ότι εδώ ”παίζεται” κάτι περισσότερο από το τι θα κάνουν οι επενδυτές. Πρέπει να είναι κανείς στραβός για να μην το δει.

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατον να γίνουν ”προβλέψεις” για την πορεία των δεικτών.

Αν οι έχοντες και κατέχοντες (Εθνική – Eurobank- Ελληνικό Δημόσιο – ΙΚΑ και λοιπές δυνάμεις του εκσυγχρονισμού) το επιθυμούν, όλα τα ”επίπεδα αντίστασης” σπάνε σαν το... βούτυρο.

Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα. Κι εσείς δεν έχετε πρόβλημα. Το πρόβλημα το έχει ίσως η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία επαναλαμβάνει με μαθηματική ακρίβεια τα λάθη του 2000. Παίρνει την άνοδο του χρηματιστηρίου προσωπικά και δίδει με τις ενέργειές της την εντύπωση ότι την αντιπαλεύει.

Αν οι αντίπαλοι είναι τόσο προβλέψιμοι, τότε είναι φυσικό να βλέπουμε το έργο να επαναλαμβάνεται...

Θανάσης Μαυρίδης

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v