Με βήμα... ταχύ προς τις 1.800(;)

Στο επίκεντρο εντονότατου αγοραστικού ενδιαφέροντος επανέρχεται η μετοχή του ΟΤΕ, που καταγράφει κέρδη 7,4% λόγω (και) του bonus προς τους ομολογιούχους, ενώ από κοντά ακολουθούν και οι τράπεζες (3,52%). Στο 7/1 η σχέση ανοδικών προς πτωτικές, ενώ το arbitrage ΕΛΠΕ - Petrola, καλά κρατεί...

Το κίνητρο ”διακράτησης” που δίνεται στους ομολογιούχους του ΟΤΕ προκειμένου να αρθεί η ρήτρα που προέκυψε από την περίπτωση της Cosmorom, αποτελεί την αφορμή για το front running που περίμεναν οι ξένοι.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η μετοχή του Οργανισμού επανέρχεται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος έστω και βραχυπρόθεσμα, καθώς οι γνωρίζοντες έχουν τοποθετηθεί έγκαιρα από τα 9 ευρώ προσβλέποντας σε προσέγγιση - ίσως και υπέρβαση - των 10 ευρώ, άμεσα. Η πορεία της μετοχής σήμερα τους δικαιώνει απολύτως.

Το άλλο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης αφορά στην ιδιότυπη μετακύληση θέσεων μεταξύ Πετρόλα – Ελληνικών Πετρελαίων, αφού τα σημαντικά κέρδη της Παρασκευής εξανεμίστηκαν σχεδόν στο σύνολο τους για τη μετοχή της Πετρόλα.

Δεδομένου ότι η αποσαφήνιση των όρων που θα πραγματοποιηθεί τελικά το εγχείρημα θα απαιτήσει χρόνο και περαιτέρω διευκρινίσεις, το arbitrage μπορεί να δώσει τροφή για βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις.

Το ενδεχόμενο συντήρησης της ανοδικής τάσης για τον FTSE – 20 προς τις 891 μονάδες, επιβεβαιώνεται και από τοποθετήσεις σε συγκεκριμένες δεικτοβαρείς μετοχές (Εθνική, Τρία Έψιλον, Εμπορική, Τιτάν, Intracom). Το ενθαρρυντικό της ημέρας αφορά στην άμεση ανταπόκριση ενός σημαντικού τμήματος της καλούμενης ”περιφέρειας”.

Ισχυρά ανοδική τάση για τις μετοχές των Κλωνατέξ και Νάουσας, σημαντικά τα κέρδη για τον Δρομέα, τον Λαζαρίδη, τον Μπαλλή και μια σειρά μετοχών αυτής της κατηγορίας.

Μ. Γελ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v