Στ. Θωμαδάκης: Μέτρα για τα stock options

Προτάσεις ενάντια στην κατάχρηση των stock options, προκειμένου να προστατευθούν οι επενδυτές, αλλά και σύστημα αξιολόγησης της εταιρικής διακυβέρνησης, ετοιμάζει τώρα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Στ. Θωμαδάκης: Μέτρα για τα stock options
Σειρά προτάσεων ενάντια στο ενδεχόμενο κατάχρησης του θεσμού των stock options που έχει αρχίσει να γίνεται ”μόδα” και στην Ελλάδα, ετοιμάζει τώρα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ταυτόχρονα, στο στάδιο της επεξεργασίας βρίσκεται και η εκπόνηση ενός συστήματος αξιολόγησης, με το οποίο θα ”βαθμολογείται” η εφαρμογή της Εταιρικής Διακυβέρνησης από τις ελληνικές εισηγμένες εταιρίες.

Αυτό προκύπτει από την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ΜΕΤΟΧΟΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Σταύρος Θωμαδάκης, στα πλαίσια της ένθετης ειδικής έκδοσης, για την Εταιρική Διακυβέρνηση.

Ο κ. Θωμαδάκης έκανε επίσης μνεία στην χρησιμότητα των ρυθμίσεων της Εταιρικής Διακυβέρνησης ως εργαλείου προστασίας των μικρών μετόχων και των μειοψηφιών τονίζοντας όμως με έμφαση ότι ”πρέπει να το χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι”.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, αποτυπώνοντας την υφιστάμενη κατάσταση ”πολλές φορές έχουμε μια παθητική αντίληψη από την πλευρά των μικρομετόχων, δηλαδή λένε ότι επενδύσαμε σε μια μετοχή και από κει πέρα ας μας προστατεύσουν όλοι οι άλλοι. Έχει μεγάλη σημασία να ασκούνται τα δικαιώματα, αυτη θα είναι η επιτυχία της Εταιρικής Διακυβέρνησης”.

* Διαβάστε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς , με λεπτομέρειες για τον έλεγχο των stock options και την ”βαθμολόγηση” των εισηγμένων όσον αφορά την Εταιρική Διακυβέρνηση στην ένθετη ειδική έκδοση 32 σελίδων που περιλαμβάνει ο ΜΕΤΟΧΟΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ της Παρασκευής 30 Μαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v