Από ΟΤΕ και Εθνική η τάση

Ζητούμενο για σήμερα η συνέχεια της χθεσινής ανοδικής κίνησης της μετοχής του ΟΤΕ, ενώ την προσοχή των επενδυτών θα συγκεντρώσει και ο τίτλος της Εθνικής, που ”κόβει” τη δωρεάν μετοχή. Τεχνικά, μια κίνηση της αγοράς προς τις 1.720 μονάδες θα επαναφέρει τις προσδοκίες επιβεβαίωσης της βραχυπρόθεσμης τάσης ως ανοδικής.

Εξαιρετικά δύσκολη η πρόβλεψη της κίνησης της αγοράς σήμερα, καθώς υπάρχει πληθώρα παραμέτρων που χρίζουν αξιολόγησης:

Καταρχήν, θα πρέπει να δούμε το κατά πόσον η κίνηση της μετοχής του ΟΤΕ χθες αποτέλεσε το έναυσμα μιας έστω μετριοπαθούς ανοδικής κίνησης προς τα 9,5 ευρώ και ίσως τα 10, επίπεδα τιμών που με βάση την τάση έως και χθες στις 11.30 φάνταζαν άκρως... απλησίαστα.

Ή, εάν στον αντίποδα θα έχουμε την επαναφορά στη καθοδική ”δίνη”, κάτι που θα αποτυπωθεί στην υποχώρηση κάτω από τα 9 ευρώ.

Μετοχή- σηματωρός για σήμερα πάντως αυτή της Εθνικής, αφού σήμερα ”κόβει” τη δωρεάν μετοχή, και μένει να δούμε πόσοι θα μείνουν μέχρι το κλείσιμο για να την παραλάβουν.

Ή, εάν στον αντίποδα δούμε μια προεξοφλητική τάση ”φυγής”, προκειμένου οι νέες θέσεις να είναι μικρότερες ενόψει της Δευτέρας, όποτε και ο τίτλος θα μπει ”κομμένος”.

Τεχνικά, μια κίνηση της αγοράς προς τις 1.720 μονάδες θα επαναφέρει τις προσδοκίες επιβεβαίωσης της βραχυπρόθεσμης τάσης ως ανοδικής, ΜΟΝΟ όμως εάν ακολουθήσει και η ευρύτερη αγορά, αφού το ”μοντέλο” ανοδικού Δείκτη- πτωτικής αγοράς, όπως αυτή που βιώσαμε χθες, δεν επιτυγχάνει τίποτα παρά μόνο ένα σημείο αναφοράς για τα μάτια του... κόσμου.

Παραδόξως, κι αυτή είναι μια πτυχή που πρέπει να εξεταστεί, και στο εξωτερικό είχαμε χθες ένα αρκετά σημαντικό ”άδειασμα” προς το κλείσιμο– όπως ακριβώς και κατά το τελευταίο ημίωρο χθες στο Χ.Α. – κάτι που δείχνει ότι η διάθεση για διατήρηση μεγάλων θέσεων μειώνεται, ίσως επειδή μειώνεται και η ίδια η προδιάθεση για την ανάληψη επενδυτικού ρίσκου. Intraday με άλλα λόγια, κι ότι βγάλουμε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v