Τα τηλέφωνα κτυπούν!

”Τρελαμένοι” ήταν χτες οι υπάλληλοι μιας χρηματιστηριακής εταιρείας. Ψυχραιμία! Απλά, οι χρηματιστηριακές εταιρείες έχουν πλέον έλλειψη προσωπικού! Μήπως αυτό δεν είναι ένα σημάδι για την πορεία της αγοράς;

Τα τηλέφωνα κτυπούν!
”Τρελαμένοι” ήταν χτες οι υπάλληλοι μιας χρηματιστηριακής εταιρείας. Σε τέτοιον βαθμό που ο υπογράφον πίστεψε ότι ο γενικός δείκτης θα σημείωνε άνοδο της τάξης του 5% και ο όγκος των συναλλαγών θα ήταν περισσότερος από 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ψυχραιμία! Απλά, οι χρηματιστηριακές εταιρείες έχουν πλέον έλλειψη προσωπικού! Μήπως αυτό δεν είναι ένα σημάδι για την πορεία της αγοράς;

Οι περισσότερο έμπειροι επενδυτές της άλλης πλευράς του Ατλαντικού, σε σχέση με τους εγχώριους γκουρού, υποστηρίζουν ότι θα πρέπει κάποιος να πουλά όταν οι υπάλληλοι των χρηματιστηριακών εταιρειών δεν βρίσκουν καρέκλα να καθίσουν και να αγοράζει όταν οι χρηματιστηριακές εταιρείες μετακομίζουν σε μικρότερα και φθηνότερα από πλευράς ενοικίων γραφεία.

Οι ελληνικές χρηματιστηριακές εταιρείες βρίσκονται τα τελευταία τρία χρόνια σε μία συνεχή διαδικασία περικοπής των δαπανών τους. ”Κόψανε” τους καφέδες, έπειτα το χαρτί, στην συνέχεια τους μισθούς των υπαλλήλων και τέλος και τους ίδιους τους υπαλλήλους.

Το αποτέλεσμα είναι σήμερα οι περισσότερες χρηματιστηριακές να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν το αυξημένο ενδιαφέρον των επενδυτών. Ή καλύτερα, βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και είναι βέβαιο ότι αν το ενδιαφέρον εξακολουθήσει θα αναγκαστούν να αρχίσουν τις προσλήψεις.

Ο κόσμος ενδιαφέρεται. Τα τηλέφωνα των χρηματιστηριακών εταιρειών – επιτέλους- κτυπάνε. Ο κόσμος είναι βέβαια ακόμη επιφυλακτικός. Τηλεφωνεί, ρωτάει, ”τσεκάρει” και επενδύει σταδιακά. Γι αυτό και η αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος δεν φαίνεται ακόμη στον ημερήσιο όγκο των συναλλαγών.

Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο όμως είναι ότι η αγορά δεν κινείται πλέον μονοκόμματα προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση. Όσες μετοχές βγάζουν καλά νέα επιβραβεύονται. Έτσι θα έπρεπε να είναι τα πράγματα, αλλά την εικόνα αυτή την είχαμε ξεχάσει και ξεγράψει. Γι αυτό και τώρα την εκτιμούμε περισσότερο...

Θανάσης Μαυρίδης

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v