”Ανάφλεξη” ΟΤΕ, ”ταμείο” στην περιφέρεια!

Η πυροδότηση της μετοχής του ΟΤΕ (μετά την θετική έκπληξη του α’ τριμήνου) διατήρησε σε θετική τροχιά τον FT 20, αλλά δεν ήταν επαρκής ώστε να αποτρέψει τις ρευστοποιήσεις που κυριάρχησαν στην πλειονότητα των τίτλων της περιφέρειας.

Δύο τα σημεία αναφοράς στη σημερινή συνεδρίαση.

Αφενός η ανάφλεξη του ΟΤΕ στις 11.30, εξέλιξη που οδήγησε τον τίτλο μέχρι και τα 9,24 ευρώ (+3,2%), κίνηση που υποστηρίχθηκε από τη θετική κύλιση του τραπεζικού κλάδου, αλλά και του FTSE 20 γενικότερα, και αφετέρου το ”άδειασμα” στο σύνολο της αγοράς μετά τις 2.10 μ.μ.

Θα πρέπει να πούμε ότι η πρώτη εξέλιξη δημιούργησε προσδοκίες, ενώ η δεύτερη τις έθεσε υπό αμφισβήτηση, από τη στιγμή που ο γενικός δείκτης έκλεισε με ”πενιχρά” κέρδη στις 1712,26 μονάδες, αποτυγχάνοντας ήτοι να διασπάσει την αντίσταση στις 1720 μονάδες, ενώ την ίδια ώρα που η αναλογία ανοδικών/πτωτικών διαμορφώθηκε στο 1,8 προς 1 υπέρ των δεύτερων.

Εξέλιξη που πρέπει να αποδοθεί σχεδόν αποκλειστικά στα κέρδη 0,89% του τραπεζικού κλάδου, και δη το +1,2% της Εθνικής και το 1,5% της Alpha Bank, όπως φυσικά και το 1,1% του ΟΤΕ, ωστόσο η αγορά επί του πρακτέου στηρίχθηκε στον ΟΠΑΠ (+1,8%) αφού η ΔΕΗ πέρασε σε αρνητικό έδαφος υπό το βάρος των πιέσεων.

Μια πιο προσεκτική ματιά στην αγορά παραγώγων αποδεικνύει το γεγονός ότι υπάρχει πληθώρα επενδυτών που τιμολογεί πλέον υποχώρηση της υποκείμενης αγοράς μετά από την αποκοπή της δωρεάν μετοχής στην Εθνική, ενώ η κίνηση του ΟΤΕ έμοιαζε με φωτοβολίδα αφού πάνω από τα 9,20 ευρώ η προσφορά μετοχών υπήρξε εντυπωσιακή.

Ίσως υπό αυτό το πρίσμα, το γεγονός ότι πέντε μετοχές ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Εθνική, Alpha Bank, έχουν πραγματοποιήσει το 50% του τζίρου των 103 εκατ. ευρώ, αιτιολογεί και την ύπαρξη σημαντικής προσφοράς που μοιάζει να είναι δυνητική, και πλέον θα πρέπει να μεταθέσουμε για την αυριανή ημέρα (συνυπολογίζοντας τις συνθήκες που επικρατούν στο εξωτερικό) τις όποιες νέες εκτιμήσεις μας.

Σε ιστορικά υψηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές της Δυναμική Ζωή (κέρδη 1,04%), της Lantec (κέρδη 0,58%) και της Newsphone (κέρδη 0,95%).

Σε υψηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές Δυναμική Ζωή, της ΕΛΓΕΚΑ, της Ανδρομέδα, της Lantec και της Newsphone, των ΚΑΕ και της Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 102 εκατ. ευρώ (μειωμένη κατά 8,11% σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση) εκ των οποίων τα 2,76 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 72.000 μετοχών της Cosmote στα 9,06 ευρώ και ένα πακέτο 90.000 μετοχών του ΟΤΕ στα 8,84 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v