Νέα κίνηση προς τις 1.700 μονάδες

Η ανοδική κίνηση του τραπεζικού κλάδου σε συνδυασμό με το κλείσιμο short θέσεων κινούν τη Σοφοκλέους προς την κατεύθυνση των 1.700 μονάδων. Ο ΟΤΕ κινείται αντίθετα από αυτήν την τάση, ενώ η σχέση ανοδικών προς πτωτικές διαμορφώνεται στο 8/1.

Προφανής η διάθεση αντίδρασης σήμερα στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, κάτι για το οποίο είχαμε προϊδεάσει από χθες, αφού το κλείσιμο short θέσεων σε συνδυασμό με την ανοδική κίνηση, κυρίως του τραπεζικού κλάδου, οδηγούν σε μια ”γνήσια επαναπροσέγγιση” της περιοχής των 1.700 μονάδων.

Ωστόσο, ενδεχομένως το σημείο αναφοράς να είναι η αύξηση της ρευστότητας στην υποκείμενη αγορά, τάση που εάν εδραιωθεί θα συμβάλει καταλυτικά στο να πειστούμε ότι όντως υπάρχει επανατοποθέτηση ρευστότητας, εξέλιξη που είναι απολύτως απαραίτητη εάν θέλουμε να κάνουμε λόγο για μεταστροφή της βραχυχρόνιας τάσης σε ανοδική.

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο +3% της Εθνικής και στο +2,2% της Alpha Bank, αφού φαίνεται ότι τουλάχιστον μια εκ των μετοχών σηματωρών δίνει τάση.

Από την άλλη, ο ΟΤΕ μόνο τάση δεν μπορεί να δώσει αφού αυτή τη στιγμή κινείται με απώλειες 1,1%, έχοντας πραγματοποιήσει ήδη 400.000 τεμάχια, καταδεικνύοντας ότι δύσκολα μπορεί να ”σπάσει” τα 9 ευρώ, και πως χρειάζεται κάποιος να δει ότι σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν σταθερά 50.000 – 100.000 τεμάχια προς πώληση.

Όσον αφορά στην ευρύτερη αγορά, η σχέση ανοδικών προς πτωτικών στο 10/1 υπέρ των πρώτων, σίγουρα είναι υπέρμετρα θετική και δύσκολα θα διατηρηθεί μέχρι το κλείσιμο, αλλά θετικό είναι σίγουρα το γεγονός ότι έχει επιτευχθεί η διάχυση της ζήτησης στο εύρος της αγοράς, ενώ φαίνεται πως υπάρχει απομάκρυνση από τους πόλους του ακτοπλοϊκού κλάδου και των ΑΕΕΧ, αφού ουσιαστικά μόνο η ΕΠΑΤΤ (3,4%) δείχνει να χτίζει πάνω στα χθεσινά κέρδη.

Τέλος, όσον αφορά στην αγορά παραγώγων εμφάνισε απροθυμία των πωλητών να εκδηλωθούν στα τρέχοντα επίπεδα, εξάλλου η σχέση απόδοσης ρίσκου είναι σαφώς ευνοϊκότερη intraday τουλάχιστον για όσους έχουν θέσεις long ή επιθυμούν να το πράξουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v