Ο οικονομικός Τύπος της Τετάρτης

Η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, η εικόνα του προϋπολογισμού στο πρώτο τετράμηνο του 2003, ο ακτοπλοϊκός κλάδος, αλλά και τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζουν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Ο οικονομικός Τύπος της Τετάρτης
Η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, η εικόνα του προϋπολογισμού στο πρώτο τετράμηνο του 2003, ο ακτοπλοϊκός κλάδος, αλλά και τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζουν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Σημίτης: Σενάρια συνωμοσιών, επιχειρηματικά συμφέροντα συνδεδεμένα με το κόμμα της ΝΔ κι άλλα φαντασιακά επιστράτευσε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης προκειμένου να ξεπεράσει τα ενοχλητικά, της διακυβέρνησής του, αναφέρει μεταξύ άλλων η Καθημερινή. Με ασυνήθιστα υψηλούς τόνους ο κ. Σημίτης εξαπέλυσε μετωπική επίθεση κατά της ΝΔ και επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλουν όπως είπε, σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία να βλάψουν την κυβέρνηση.

Προεκλογική χαρακτηρίζει η Εξπρές τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρει πως ο κ. Σημίτης μιλώντας για πρώτη φορά για διαπλεκόμενους τους χρέωσε όλους στη ΝΔ.

Προϋπολογισμός: Ασφυκτική εικόνα παρουσιάζει στο 4μηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2003 ο προϋπολογισμός, με τα βασικά του μεγέθη να κινούνται επί της διακεκαυμένης ζώνης και πολύ μακριά των αρχικών στόχων, τονίζει η Καθημερινή. Σύμφωνα με το Βήμα ο προϋπολογισμός συνεχίζει να κινείται σε τεντωμένο σκοινί, καθώς το τετράμηνο οι δαπάνες εξακολουθούν να αυξάνονται με υπερδιπλάσιο ρυθμό από τον ετήσιο στόχο, ενώ τα έσοδα παρουσιάζουν οριακή αύξηση.

Η Ναυτεμπορική σημειώνει πως για δεύτερο συνεχή μήνα μεγαλώνει το έλλειμμα του προϋπολογισμού.

ΕΚΤ: Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα σημειώσει νέα πτώση, όπως εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ κ. Λουκάς Παπαδήμος, σημειώνει η Καθημερινή.

Επιχειρήσεις: Ο κλάδος των ειδών ένδυσης, είτε πρόκειται για εμπορικές είτε για βομηχανίες, είναι αυτός που έχει πληγεί περισσότερο από τις αρχές του 2003 μέχρι σήμερα, όσον αφορά στις εταιρίες που έχουν κυρηχθεί σε πτώχευση, αναφέρει το Κέρδος.

Υπουργείο Ανάπτυξης: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι 14 προκηρύξεις για 14 δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας, στον τουρισμό, στην ενέργεια, στις ειδικές δράσεις και στις επιχειρήσεις που ήδη ”τρέχουν” κάποια προγράμματα, αναφέρει το Βήμα.

Απασχόληση: Τα Βαλκάνια αποτελούν ”αναπόφευκτη διέξοδο” για τα ελληνικά εργοστάσια ένδυσης, καθώς όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική ”στείλαμε” 30.000 θέσεις εργασίας στη Βουλγαρία.

Ευρώ: Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει το ευρώ, τόσο μεγαλύτερος είναι ο ίλιγγος που προκαλεί στους Ευρωπαίους εξαγωγείς, ενημερώνει η Οικονομική Ελευθεροτυπία, ενώ το Βήμα προσθέτει πως η τρελή κούρσα του ευρώ που συνεχίστηκε και χθες ”προσγειώνει τα επιτόκια”.

Online Εκδόσεις: Εντυπωσιακή αύξηση 37,6% παρουσίασαν τα έσοδα των εταιριών μελών της διεθνούς Ένωσης Εκδοτών Online, στο πρώτο τρίμηνο, ενώ τα έσοδά τους από τη διαφήμιση παρουσίασαν ακόμη σημαντικότερα αύξηση της τάξεως του 41,1%, αναφέρει η Καθημερινή.

ΟΤΕ: Στη δυσμενέστερη έκθεση που έχει συντάξει ποτέ για τον ΟΤΕ προχώρησε χθες η Standard & Poor’s, όπου ο διεθνής οίκος, όπως επισημαίνει η Καθημερινή, εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση προς τον Οργανισμό ο οποίος τίθεται υπό εποπτεία, αφού είναι σαφής η ένδειξη ότι επίκειται υποβάθμιση. Το Βήμα τονίζει πως οι διαπραγματεύσεις με τον κύριο προμηθευτή της Cosmorom έχουν περιέλθει σε λεπτό σημείο.

ΕΛΠΕ: Στις ακτές του Μαυροβουνίου στην Αδριατική ξεκινά έρευνες για φυσικό αέριο η Γιουγκοπετρόλ, θυγατρική των ΕΛΠΕ, σε συνεργασία με τη βρετανική εταιρία Ramco Energy, αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Μινωικές Γραμμές: Σε Ιταλούς πέρασε το 5% των Μινωικών Γραμμών, σύμφωνα με το Βήμα με τη μεταβίβαση πακέτου 3,26 εκατ. τεμαχίων, ενώ το Κέρδος αναφέρεται τα σενάρια για Μινωικές – ακτοπλοία.

ΑΝΕΚ: Αύξηση 13,18% στον κύκλο εργασιών παρουσίασε στο τρίμηνο η ΑΝΕΚ, σύμφωνα με την Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v