Η ΔΕΗ το... καταφύγιο των ”αγοραστών”

Με πτωτικό gap opening ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση, γεγονός το οποίο παραπέμπει σε αψιμαχία μεταξύ αγοραστών- πωλητών. Με εξαίρεση τον τίτλο της ΔΕΗ, οι τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφουν απώλειες, Μεγάλο πακέτο στις Μινωϊκές οδηγεί σε άνοδο τον κλάδο.

Πτωτικά, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, κινείται από το άνοιγμα ο Γενικός Δείκτης.

Ωστόσο αντίθετα κινούνται οι μετοχές της ακτοπλοϊας μετά από πακέτο περίπου 6% των μετοχών στις Μινωϊκές, όπου ως πωλητής φέρεται ο όμιλος της Ιντεραμέρικαν και ως αγοραστής, εταιρία ιταλικών συμφερόντων. Η ανοδική κίνηση πάντως έχει εξαπλωθεί και στις άλλες μετοχές του κλάδου, χωρίς εμφανή λόγο.

Το σύνολο των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης με εξαίρεση τις ΔΕΗ και ΟΠΑΠ καταγράφουν απώλειες που ξεπερνούν τη μισή ποσοστιαία μονάδα, με την τάση στην ευρύτερη αγορά να είναι εξίσου απογοητευτική, αφού η αναλογία πτωτικών προς ανοδικών μετοχών διαμορφώνεται στο 7 προς 1 υπέρ των πρώτων.

Άξιο αναφοράς είναι σίγουρα ένα πακέτο ύψους 400.000 τεμαχίων της Εθνικής που έχει φέρει τον τζίρο ήδη στα 20 εκατ. ευρώ.

Επίσης χρήζει προσοχής η παράλληλη εμφάνιση επιθετικών πωλήσεων στα ΣΜΕ επί του FTSE– 20, κάτι που σημαίνει ότι ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς και δη οι θεσμικοί αντισταθμίζουν τις θέσεις τους (hedging), ή στον αντίποδα απλά υπάρχουν πολλοί που επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν θεωρώντας πως η αγορά θα κινηθεί σε επίπεδο Δείκτη προς τις 1.650 μονάδες.

Από πλευράς τεχνικής σκοπιάς, το γεγονός ότι Γενικός Δείκτης πραγματοποίησε πτωτικό gap opening σίγουρα δεν είναι θετικό και προϊονίζει πραγματική αψιμαχία αγοραστών πωλητών στην περιοχή των 1.670 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v