Η ζωή είναι ωραία!

Τουλάχιστον δεν κινδυνεύουμε να πεθάνουμε από πλήξη. Την μία η Phillip Morris, την άλλη οι Γερμανοί της Deutsche Bank, την επομένη οι Νορβηγοί της Rasmussen,ύστερα οι μυστηριώδεις ”Βέλγοι” με την Ελλάδος και μόλις χτες η Marfin με το τριπλό της κτύπημα, φροντίζουν γι αυτό ακριβώς: Να μην πλήττουμε. Μόνο και μόνο γι αυτό αισθανόμαστε την ανάγκη να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Η ζωή είναι ωραία!
Τουλάχιστον δεν κινδυνεύουμε να πεθάνουμε από πλήξη. Την μία η Phillip Morris, την άλλη οι Γερμανοί της Deutsche Bank, την επομένη οι Νορβηγοί της Rasmussen με τις μετοχές της ΣΑΝΥΟ στην Δανέζικη Torm, ύστερα οι μυστηριώδεις ”Βέλγοι” με την Ελλάδος και μόλις χτες η Marfin με το τριπλό της κτύπημα, φροντίζουν γι αυτό ακριβώς: Να μην πλήττουμε. Μόνο και μόνο γι αυτό αισθανόμαστε την ανάγκη να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Τα σενάρια αρχίζουν να εξελίσσονται κι είναι σαν να βλέπει κανείς ένα καλογυμνασμένο σύνολο στην ενόργανη γυμναστική. Τα πάντα στην εντέλεια, στην ώρα τους. Σαν να προετοιμαζόντουσαν επί τρία χρόνια για αυτή την παράσταση. Deals, προσδοκίες, έξυπνα ”κόλπα”, μεγαλειώδεις κινήσεις στην σκακιέρα της κερδοσκοπίας.

Αυτές οι ημέρες είναι που σε κάνουν να νιώθεις υπέροχα για την συμμετοχή σου στο χρηματιστηριακό παίγνιο. Είναι αρκετές για να σε κάνουν να ξεχάσεις όλες τις κακουχίες του παρελθόντος…

Αν μη τι άλλο η συνέχεια μοιάζει να είναι συναρπαστική.

Μαθαίνουμε ότι ένα μεγάλο deal που έχει ήδη συζητηθεί θα υλοποιηθεί –επιτέλους- στις αμέσως επόμενες ημέρες και θα αλλάξει την κατάσταση σε έναν ολόκληρο κλάδο. Μία άλλη εταιρεία ετοιμάζεται να συγχωνευτεί με μία επίσης εισηγμένη.

Κι είμαστε ακόμη στην αρχή, το έργο μόλις έχει αρχίσει να προβάλλεται στο σινεμά Σοφοκλέους. Αν δεν συμβεί κάτι βίαιο και διακοπεί η προβολή απότομα, να είστε σίγουροι ότι θα δούμε αρκετά νέα πράγματα.

Σίγουρα με περισσότερη φαντασία και ειδικά εφέ! Το νέο Matrix – για παράδειγμα- δεν μπορεί να συγκριθεί τεχνολογικά με το πρώτο. Έτσι και η νέα χρηματιστηριακή πραγματικότητα δεν θα μπορεί να συγκριθεί με εκείνη την πεζότητα της περασμένης δεκαετίας. Τότε ένα όχημα ήταν ικανό να χαρίσει εκατομμύρια στον τυχερό που θα βρισκότανε ”καβάλα στ’ άλογο”. Σήμερα χρειάζεται περισσότερη φαντασία.

Η κινητικότητα που παρατηρείται αποτελεί την εγγύηση για το μέλλον της αγοράς. Αν η Σοφοκλέους δεν είχε ενδιαφέρον δεν θα αγόραζαν οι γερμανοί Millennium στο 1,30. Ούτε θα βρισκότανε κάποιος άλλος να τους ”βγει” στο 1,31. Ποιος άλλος λέτε να έχει κότσια για το 1,32;

Θανάσης Μαυρίδης


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v