Τάσεις διόρθωσης στη Σοφοκλέους

Διορθωτικές τάσεις επικρατούν στην αγορά, λόγω των συνεχιζόμενων πιέσεων σε Alpha, Εθνική και Eurobank, ενώ ο ΟΤΕ λειτουργεί εν μέρει ως αντίβαρο. Στο 4/1 η αναλογία πτωτικών προς ανοδικές. Σημαντικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της New Millennium, όπως και για άλλους τίτλους του κλάδου.

Εμφανώς πτωτική η τάση της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς κατά τη σημερινή ημέρα.

Σημαντικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τη μετοχή της New Millennium, η οποία βρίσκεται στο limit up με υψηλό όγκο συναλλαγών και αγορές στο 1,31 ευρώ, δηλ. πάνω από την προσφορά της Deutsche Bank (1,30 ευρώ ανά μετοχή).

Μάλιστα το ενδιαφέρον διαθλάται και σε άλλες μετοχές του κλάδου των Επενδύσεων.



Ο Γενικός Δείκτης κινείται σταθερά σε αρνητικό έδαφος, αδυνατώντας να επαναπροσεγγίσει τις 1.700 μονάδες εν μέσω πιέσεων κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, ενώ και ο ΟΤΕ μετά την πρώτη απόπειρα κίνησης σε θετικό έδαφος (αντισταθμίζοντας τις πιέσεις που δέχονταν οι τράπεζες), πλέον κινείται σταθερά γύρω από το κλείσιμο της Παρασκευής.

Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην κίνηση του Δείκτη προς τις 1.670 μονάδες, επίπεδο στο οποίο θεωρητικά συναντά στήριξη, καθώς επίσης και στο γεγονός ότι Alpha, Εθνική και Eurobank δεν δείχνουν ικανές να ενεργήσουν ως σηματωροί, ”καταδικάζοντας” ουσιαστικά τον Δείκτη σε απώλειες.

Το μόνο ενθαρρυντικό, ενδεχομένως, στοιχείο είναι η συνεχιζόμενη αυτονόμηση μεμονωμένων τίτλων στην περιφέρεια, καθώς επίσης και το γεγονός ότι η συναλλακτική δραστηριότητα μειώνεται στην πτωτική κίνηση, κάτι που δείχνει ότι οι πωλητές δεν έχουν γίνει ακόμα επιθετικοί.

Όμως, με δεδομένη την ”ευπάθεια” του ΟΤΕ εάν ο τζίρος επαναπροσεγγίσει τα 100 εκατ. ευρώ στο τέλος της συνεδρίασης (40 εκατ. ευρώ στις 13.20’), με παράλληλο γύρισμα του Οργανισμού τότε είναι πολύ πιθανόν να γενικευτούν οι ρευστοποιήσεις.

Στον αντίποδα, ενδεχόμενη επανεμφάνιση αγοραστικού ενδιαφέροντος σε τραπεζικούς τίτλους, μπορεί κάλλιστα να αντιστρέψει την υφιστάμενη εικόνα.

Τέλος όσον αφορά στην αγορά παραγώγων παραδόξως δεν έχουμε επιθετικές πωλήσεις, γεγονός το οποίο είναι σίγουρα θετικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v