Τραπεζικές απώλειες, αλλά... δυνάμεις από ΟΤΕ

Από τον ΟΤΕ αντλεί δυνάμεις η αγορά, ενώ οι τράπεζες δεν επιδεικνύουν ιδιαίτερη διάθεση συνέχισης του ανοδικού momentum. Στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση, η τάση που έχει διαμορφωθεί είναι καλύτερη από τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

ΝΕΟ: Δύο σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ (ένα στη μέση της συνεδρίασης περί τις 13.00 - 13.30 και ένα μετά το κλείσιμο) στη σελίδα ΑΓΟΡΕΣ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΑ, από την MARFIN AXEΠΕΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ίδια σελίδα, ON LINE ανανέωση τιμών στα βασικά προϊόντα με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.

Στην ίδια σελίδα όλο το συνοδευτικό υλικό για την Αγορά Παραγώγων.]

Με οριακές διακυμάνσεις γύρω από το κλείσιμο της Παρασκευής κινείται από το άνοιγμα ο Γενικός Δείκτης.

Οι τράπεζες –παραδόξως - δεν επιδεικνύουν σήμερα καμία διάθεση συνέχισης του ανοδικού momentum, με Alpha και Εθνική να υποχωρούν κατά 1%.

Στον αντίποδα, μάλλον απρόσμενα, η αγορά έχει βρει δυνάμεις από τον ΟΤΕ, ο οποίος κινείται σε θετικό έδαφος αντισταθμίζοντας αφενός τις απώλειες σε επίπεδο Γενικού Δείκτη και αφετέρου ενεργώντας ως σηματωρός για τη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την τελευταία, η τάση της αγοράς είναι σχετικά καλύτερη από εκείνα που είδαμε τις τελευταίες ημέρες.

Φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιοι πρόθυμοι να πάρουν θέσεις, έστω κι αν αυτό γίνεται εντελώς κερδοσκοπικά, ακόμα κι αν εκτιμάται ότι ενδεχόμενο γύρισμα της αγοράς θα συνοδευτεί από άμεση υιοθέτηση τακτικών τύπου stop loss.

Επίσης, ιδιαίτερης προσοχής χρήζουν και τα επίπεδα της ρευστότητας, καθώς εάν υπάρξει ενίσχυση του τζίρου, τότε είναι πολύ πιθανόν πως θα έχουμε να κάνουμε με την ύπαρξη δυνητικής προσφοράς, τάση που μόνο συμβατή με άνοδο δεν μπορεί να είναι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v