Ζητείται ”ψυχολογία” για τη Σοφοκλέους

Οι πέντε στις πέντε πτωτικές συνεδριάσεις που καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα επιβάρυναν σημαντικά την επενδυτική ψυχολογία και ως εκ τούτου η αγορά χρειάζεται πλέον έντονα κάποιο σημείο αναφοράς.

ΝΕΟ: Δύο σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ (ένα στη μέση της συνεδρίασης περί τις 13.00 - 13.30 και ένα μετά το κλείσιμο) στη σελίδα ΑΓΟΡΕΣ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΑ, από την MARFIN AXEΠΕΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ίδια σελίδα, ON LINE ανανέωση τιμών στα βασικά προϊόντα με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.

Στην ίδια σελίδα όλο το συνοδευτικό υλικό για την Αγορά Παραγώγων.]

Πρώτο και βασικότερο μέλημα για σήμερα η επάνοδος του Γενικού Δείκτη πάνω από το επίπεδο των 1.700 μονάδων.

Οι πέντε στις πέντε πτωτικές συνεδριάσεις που καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα επιβάρυναν σημαντικά την επενδυτική ψυχολογία, με την αγορά να χρειάζεται πλέον έντονα κάποιο σημείο αναφοράς (έστω και ψυχολογικό) για να μπορέσει αφενός να υπάρξει επανατοποθέτηση κεφαλαίων και αφετέρου για να μπορέσει ”να δώσει χρήμα” σε όσους την εμπιστεύονται ακόμα και βραχυχρόνια.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η εν γένει αδυναμία του ΟΤΕ να δώσει σήμα ανόδου, με τη μετοχή να παραμένει σηματωρός δεν φαίνεται προς το παρόν να επηρεάζει άρδην τη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση όπου για την ώρα τουλάχιστον υπάρχει μια μερική τάση αυτονόμησης ασχέτως του εάν ο συντελεστής παραμένει πτωτικός.

Με άλλα λόγια, η συσσώρευση κεφαλαίων γύρω από ”πόλους” συνδράμει στο να διατηρείται τόσο η ρευστότητα όσο και το επενδυτικό ενδιαφέρον σε κάποια ”καλύτερα” επίπεδα απ’ ό,τι πριν από τρεις μήνες, κάτι που θα πρέπει να διατηρηθεί εάν είναι να κάνουμε λόγο για προσπάθεια επανασυγκρότησης μιας αγοράς.

Τεχνικά, τα σημεία στήριξης για τον Δείκτη εντοπίζονται στις 1.670 μονάδες και 1.650 μονάδες αντίστοιχα, ενώ στον αντίποδα αντιστάσεις συναντώνται στις 1.700 μονάδες και στις 1.720.

* Τα σχόλια των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v