Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς κρίνουν UBS και Alpha το α’ τρίμηνο ΟΠΑΠ

Τα 9,4 ευρώ, από τα 9,2, θέτει ως τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ σε ανάλυσή της (23/5) η UBS Warbung, ενώ διατηρεί τη σύστασή της ”αγορά”. Η Alpha Finance παραμένει στην πρόβλεψή της για outperform, ενώ διατηρεί την τιμή στόχο στα 10,8 ευρώ. Ως θετικά εξέλαβαν αμφότερες τα αποτελέσματα τριμήνου της εταιρίας.

Πώς κρίνουν UBS και Alpha το α’ τρίμηνο ΟΠΑΠ
Τα 9,4 ευρώ, από τα 9,2, θέτει ως τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ σε ανάλυσή της (23/5) η UBS Warbung, ενώ επαναλαμβάνει και τη σύστασή της ”αγορά”. Η Alpha Finance επαναλαμβάνει την πρόβλεψή της για απόδοση ”ανώτερη της αγοράς” (outperform), ενώ διατηρεί την τιμή στόχο στα 10,8 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα α’ τριμήνου, η UBS τα χαρακτηρίζει ως ”ανώτερα των εκτιμήσεων”, ενώ στην ανάλυσή της η Alpha κάνει λόγο για ”επαλήθευση των πλέον αισιόδοξων προβλέψεων”.

Αναλυτικότερα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η UBS Warbung, σε ανάλυσή της (23/5), αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την άνοδο των πωλήσεων του ΟΠΑΠ στο 2003 και το 2004, κατά 6% και 4% αντίστοιχα.

Ο οίκος προβλέπει στην ανάλυσή του ότι τα EBITDA θα ανέλθουν για το 2003 στα 363 εκ. ευρώ, σε σύγκριση με τα 340,3 εκατ. ευρώ το 2002. Για το 2004, η UBS ”βλέπει” τα EBITDA στα 446,4 εκατ. ευρώ.

Από τη μεριά της, η Alpha Finance προβλέπει (23/5) ότι τα EPS θα διαμορφωθούν στα 0,66 ευρώ στο 2003 και στο 1 ευρώ στο 2004.

Σε ό,τι αφορά τα καθαρά κέρδη ύψους 25 εκ. ευρώ που κατέγραψε ο ΟΠΑΠ στο πρώτο τρίμηνο, η Alpha Finance τονίζει ότι ”πιέστηκαν” αρκετά από την πρόβλεψη του ΟΠΑΠ για τις απαιτήσεις της Intralot, οι οποίες, ως γνωστόν, προέκυψαν από τη διαφορά των εταιριών σχετικά με το χρόνο εισαγωγής του Στοιχήματος επί ιπποδρομιακών και κυνοδρομιακών αγώνων.

Η χρηματιστηριακή εκλαμβάνει στην ανάλυσή της ως ”θετικά τα σχέδια” του ΟΠΑΠ για τη διεξαγωγή ενός νέου παιχνιδιού, του KINO, μέσα στο 2003.

Όπως εξάλλου αναφέρει η Φάσμα στην ανάλυσή της, βάσει των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου η κατά 36% αύξηση που παρουσίασε ο κύκλος εργασιών του ΟΠΑΠ ξεπέρασε τις προβλέψεις της κυρίως λόγω της μεγαλύτερης αύξησης των εσόδων από το ”Πάμε Στοίχημα”, καθώς και της συνεισφοράς στα αποτελέσματα του Οργανισμού των δύο νέων παιχνιδιών Extra 5 και Super 5.

Για το σύνολο του έτους, η Φάσμα εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών θα ενισχυθεί κατά περίπου 16%, ενώ τα καθαρά κέρδη αναμένεται να ενισχυθούν κατά 7,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v