Τάση από ΟΤΕ και ΔΕΗ ”βλέπουν” οι ΑΧΕ

Τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου εκτιμούν οι ΑΧΕ ότι για μία ακόμη ημέρα θα δώσουν τον ρυθμό στην ελληνική αγορά, με τον ΟΤΕ (ανακοινώνει στις 29/5) και τη ΔΕΗ (σήμερα) να αποτελούν τους πρωταγωνιστές.

Τάση από ΟΤΕ και ΔΕΗ ”βλέπουν” οι ΑΧΕ
Τα αποτελέσματα που ανακοινώνει σήμερα η ΔΕΗ και στις 29 του μήνα ο ΟΤΕ εκτιμά η Marfin ότι θα δώσουν τον τόνο στην αγορά και την υπόλοιπη εβδομάδα, με τα τεκταινόμενα στις διεθνείς αγορές να εξακολουθούν ως η κυριότερη ”εξωτερική επιρροή”.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει η μετοχή της Panafon Vodafone, εν όψει και της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της για το οικονομικό έτος 2003 αύριο πριν από το άνοιγμα της αγοράς.

Για τον όμιλο της ΔΕΗ το report της Marfin περιείχε την εκτίμηση ότι θα εμφανίσει αυξημένα κατά 10% έσοδα, στα 912 εκατ. ευρώ. Εξάλλου, η Marfin περιμένει τα καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 18,2%, στα 85 εκατ. ευρώ, έναντι των συγκλινουσών εκτιμήσεων του πρακτορείου Bloomberg, που κάνουν λόγο για 83 εκατ. ευρώ.

Τα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και οι αναμενόμενες ανακατατάξεις στους δείκτες MSCI πιστεύει η Εθνική ΑΧΕ ότι θα δώσουν τον ρυθμό στην ελληνική αγορά.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v