Σε ΟΤΕ, Εθνική και περιφέρεια το βάρος

Εθνική, ΟΤΕ και περιφέρεια θα αποτελέσουν την πηγή του ενδιαφέροντος κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ύστερα από το χθεσινό +4,7% της πρώτης, των αποτελεσμάτων τριμήνου και των αρνητικών ειδήσεων γύρω από τον Οργανισμό, αλλά και την χθεσινή αναλογία 9 ανοδικών προς 1 πτωτικής μετοχής στην περιφέρεια.

Στον απόηχο της σχετικά ”εύκολης” ανοδικής κίνησης χθες η αγορά καλείται σήμερα να αποδείξει πως δύναται να αντισταθεί στις όποιες ”σειρήνες” που αφορούν σε πτωτικό κανάλι.

Εξάλλου, ανάλογη είναι η τάση που διέπει από σήμερα στο άνοιγμά τους και τις λοιπές ευρωαγορές, καθώς το χθεσινοβραδινό άδειασμα του Dow δημιουργεί νέες συνθήκες αξιολόγησης των δεδομένων.

Όσον αφορά αμιγώς το ΧΑ, οι μετοχές σηματωροί παραμένουν δυο. Αφενός αυτή της Εθνικής, που καλείται να αποδείξει ότι το χθεσινό +4,7% δεν ήταν μια μονοήμερη κίνηση και ενώ ουδείς επιδιώκει να δει την Εθνική να ενισχύεται και σήμερα σε αυτό το ποσοστό, οποιοδήποτε κλείσιμο σε θετικό έδαφος θα δείξει ότι τουλάχιστον υπάρχει follow through ζήτηση.

Αφετέρου, η δεύτερη μετοχή σηματωρός, αυτή του ΟΤΕ παραμένει ταυτόχρονα και η μεγάλη ανησυχία, καθώς τεχνικά και με βάση την υφιστάμενη αρνητική ροή ειδήσεων (CSFB, S&P) δίνονται όλα τα ερείσματα για συνέχιση της πτωτικής κίνησης, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι και το ADR του τίτλου στις ΗΠΑ έκλεισε χθες με απώλειες 1,5%.

Τεχνικά, το πρώτο σημείο αντίστασης εντοπίζεται στις 1.720 μονάδες και στη συνέχεια στις 1.750 μονάδες, ενώ στήριξη συναντάται στις 1.690 μονάδες και στις 1.670 μονάδες.

Τέλος, αξίζει να δούμε και την περιφέρεια, όπου η χθεσινή αναλογία 9 ανοδικών προς 1 πτωτικής μετοχής, ήταν σίγουρα εντυπωσιακή αλλά συνάμα ενδεχομένως υπερβολική και μένει να δούμε εάν θα έχουμε συσσώρευση ή μια νέα συγκέντρωση κεφαλαίων γύρω από κάποιους συγκεκριμένους ”πόλους”.

* Τα σχόλια των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v