Προσπάθεια κατοχύρωσης των 1.700 μονάδων

Με την Εθνική να ηγείται της ανόδου του τραπεζικού κλάδου, η αγορά καταβάλλει προσπάθειες κατοχύρωσης των 1.700 μονάδων, ενώ την ίδια στιγμή ο ΟΤΕ κινείται με απώλειες. Σημαντική η ενίσχυση της ρευστότητας, ενώ η σχέση ανοδικών προς πτωτικών διαμορφώνεται στο 5/1.

Προσπάθειες κατοχύρωσης των 1.700 μονάδων καταβάλλει πλέον ο Γενικός Δείκτης.

Παρά την ύπαρξη πιέσεων στον ΟΤΕ, ο οποίος κινείται σταθερά με απώλειες μεγαλύτερες του 1%, η εντατικοποίηση της ζήτησης για τραπεζικούς τίτλους έχει οδηγήσει τον εν λόγω κλάδο σε κέρδη 3,12%, με την Alpha Bank και την Εμπορική να ενισχύονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 3%.

Σε μεγάλη πρωταγωνίστρια αναδεικνύεται η μετοχή της Εθνικής την οποία είχαμε επισημάνει ως σηματωρό, καθώς πλέον καταγράφει κέρδη που ξεπερνούν το 4%.

Παράλληλα, η ενίσχυση της ρευστότητας στα 64 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,4 εκατ. ευρώ αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, κρίνεται ως ενδεικτική της επανατοποθέτησης κεφαλαίων, ασχέτως αν την ίδια ώρα η σχέση ανοδικών προς πτωτικών μετοχών στο εύρος της αγοράς διαμορφώνεται στο 5/1 υπέρ των πρώτων, από 10/1 που ήταν το πρώτο ημίωρο των συναλλαγών.

Όσον αφορά στην αγορά παραγώγων ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στη συνεχιζόμενη απουσία πωλητών με έντονα δείγματα κλεισίματος short θέσεων, ενώ η ανοδική κίνηση φαίνεται πως υποστηρίζεται και από το γεγονός ότι όσοι δανείστηκαν χθες αναγκάζονται σήμερα να εκδηλωθούν ως αγοραστές σε υψηλότερα επίπεδα.

Επιπροσθέτως, με 61 μετοχές να καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα του 5% καθίσταται προφανής η διάθεση επίτευξης intraday κερδών, ενώ μόλις 5 μετοχές υποχωρούν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 5%.

Από τώρα μέχρι τις 16.00’ ζητούμενη είναι η κατοχύρωση των 1.700 μονάδων αν και σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, οποιοδήποτε κλείσιμο πάνω από τις 1.690 μονάδες αποτελεί ένδειξη μεταστροφής της βραχυχρόνιας τάσης σε ανοδική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v