Panafon: Επιφυλάξεις αναλυτών για χρήση 2002- 03

Μικτά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα χρήσης της Panafon Vodafone η Citigroup σε έκθεσή της (28/5), ενώ συστήνει underperform και διατηρεί την τιμή στόχο στα 5,5 ευρώ. Εξάλλου, ως χαμηλότερα των εκτιμήσεων επισημαίνει τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου η EFG Sec, διατηρώντας όμως ”θετική στάση”. Παραμένει στα 6,5 ευρώ και το outperform η CSFB. Tί ”βλέπουν” Marfin Hellenic και Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ.

Panafon: Επιφυλάξεις αναλυτών για χρήση 2002- 03
Η Marfin χαρακτηρίζει ως ”μικτά” τα αποτελέσματα, με τα έσοδα να ξεπερνούν ελαφρά τις προβλέψεις της και τα EBITDA ελαφρώς κατώτερα από αυτές. Σε ό,τι αφορά τα καθαρά κέρδη της Vodafone- Panafon στο β’ εξάμηνο, η Marfin, επισημαίνει ότι αν εξαιρεθούν οι έκτακτες χρεώσεις από τη διαγραφή επενδύσεων, αυτά συμπίπτουν με τις προβλέψεις της.

Στο flash note της (28/5) με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου της Vodafone- Panafon, η Marfin Hellenic διατηρεί την πρόβλεψή της για απόδοση ανώτερης της αγοράς (outperform) για τη μετοχή της εταιρίας, ενώ δεν αναθεωρεί και την τιμή στόχο των 6,5 ευρώ.

Εξάλλου, μικτά χαρακτηρίζουν τα αποτελέσματα του έτους που ανακοίνωσε η Panafon Vodafone, οι αναλυτές του επενδυτικού οίκου Citigroup σε flash note τους (28/05), τόσο σε σχέση με τις προβλέψεις, όσο και σε σχέση με το consensus.

Ακόμη, διατηρούν την τιμή στόχο στα 5,5 ευρώ και τη σύσταση για απόδοση κατώτερη της αγοράς (3H – Underperform High Risk), την ίδια στιγμή που για το σύνολο του τηλεπικοινωνιακού κλάδου συστήνεται ”outperform”.

Πιο συγκεκριμένα, η Citigroup, επισημαίνει ότι τα έσοδα του β΄ εξαμήνου του έτους διαμορφώθηκαν σε 637 εκατ. ευρώ, ήτοι 2,6% καλύτερα από τα αναμενόμενα, ενώ παράλληλα, μικτές χαρακτηρίζουν και τις εξελίξεις σε επίπεδο APROU (Μέσος όρος εσόδων ανά συνδρομητή) το οποίο μειώθηκε στα 27,4 ευρώ, έναντι 28,01 ευρώ για το Μάρτιο του 2002, παρά την αύξηση του AMOU (Μέσος όρος λεπτών χρήσης ανά συνδρομητή) κατά 7% σε ετήσια βάση.

Οι αναλυτές του οίκου επισημαίνουν, ότι θα ανακοινώσουν αναλυτικότερα τις απόψεις τους για την Panafon Vodafone, μετά την ολοκλήρωση του conference call.

”Απίθανο” θεωρεί η CSFB το ενδεχόμενο να τροποποιήσει τις εκτιμήσεις ή την άποψή της για την Panafon Vodafone, ”εκτός και αν από την εταιρική ενημέρωση για τα αποτελέσματα χρήσης, προέκυπταν σημαντικές πληροφορίες”.

Σύμφωνα με σχετικό τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείο Dow Jones, ο οίκος αναφέρει ότι ο τίτλος διαπραγματεύεται 5,8 φορές τον εκτιμώμενο για το 2003 λόγο EV/ EBITDA, ενώ διατηρεί την τιμή στόχο στα 6,5 ευρώ και τη σύσταση ”outperform”.

Εξάλλου, τη θετική της στάση διατηρεί για την Panafon Vodafone η EFG Eurobank ΑΧΕΠΕΥ στο πρωινό της report, αν και επισημαίνει ότι τα κέρδη που ανακοινώθηκαν για τη χρήση, ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Αν και η οργανική κερδοφορία ήταν αντίστοιχη των προβλέψεων, τονίζει η EFG Eurobank, οι διαγραφές επενδύσεων, μεταξύ άλλων πίεσαν την κερδοφορία της χρήσης. Καταληκτικά, στο report αναφέρεται ότι τα αποτελέσαματα της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας ήταν ”ισχυρά”.

Από την πλευρά της η Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει ότι τα αποτελέσµατα της πρώτης γραµµής, καθώς και τα προ φόρων τόκων και αποσβέσεων κέρδη (EBITDA) διαµορφώθηκαν σύµφωνα µε τις συγκλίνουσες προβλέψεις των αναλυτών.

Το τελικό αποτέλεσµα, ωστόσο, όπως επισημαίνει η Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ, εµφανίσθηκε µειούµενο, έναντι προβλέψεων για αύξηση κατά 10,63%, καθώς η εταιρία προχώρησε σε εφάπαξ (one-off) διαγραφή επένδυσης ύψους 11,4 εκατ. ευρώ, σε καταστροφή παγίων, ύψους 15,1 εκατ. ευρώ, καθώς και σε αποµείωση της αξίας συµµετοχών ύψους 3,08 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v