Η ”έκπληξη ΟΤΕ”... σώζει την παρτίδα στο ΧΑ

Η θετική έκπληξη που προκάλεσε η μικρότερη του αναμενόμενου υποχώρηση των κερδών του ΟΤΕ διατηρεί το ενδιαφέρον για τον τίτλο και συντηρεί την θετική πορεία του FT 20. Αντίθετη η εικόνα στην περιφέρεια, όπου τον τόνο δίνουν οι ρευστοποιήσεις.

Μετά το αρχικό ξέσπασμα του ΟΤΕ, που έχει φέρει τη μετοχή να καταγράφει κέρδη σταθερά της τάξεως του 2,5-3%, η ευρύτερη αγορά αφού αρχικώς ανταποκρίθηκε ράθυμα, δεν δείχνει πλέον να ανταποκρίνεται.

Οι πτωτικές μετοχές υπερτερούν των ανοδικών κατά 30, με εμφανή την απροθυμία των εμπλεκομένων στο εύρος της αγοράς να επανατοποθετήσουν ρευστότητα, εάν πρώτα δεν έχει εξασφαλιστεί η ανοδική διάσπαση των 1.720 μονάδων.

Κι όλα αυτά, εν μέσω συνεχιζόμενης ζήτησης για τίτλους του FTSE – 20, κάτι που έχει ως συνέπεια ο εν λόγω δείκτης να καταγράφει κέρδη 0,92% όταν ο αντίστοιχος της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται μόλις κατά 0,18% με τον δείκτη της μικρής κεφαλαιοποίησης να κινείται ανοδικά κατά μόλις 0,4%.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί ανησυχία αφού θεωρητικά πάντα, η κατάσταση υπερπώλησης που έχει δημιουργηθεί, θα έπρεπε να οδηγεί σε συνεχιζόμενη αντίδραση κάτι που όσο δεν επιτυγχάνεται εντείνει τον φόβο” ότι η βραχυπρόθεσμη τάση όσον αφορά στον Δείκτη και όχι την αγορά παραμένει πτωτική.

Τέλος σε ό,τι αφορά την αγορά παραγώγων έχει μετριαστεί η ζήτηση για ΣΜΕ επί του FTSE – 20, χωρίς όμως να εμφανίζονται και πωλητές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v