Κύμα αγορών σε ΟΤΕ ”σηκώνει” τo XA (update)

Αιφνιδιαστικό κύμα αγορών στη μετοχή του ΟΤΕ (λόγω των αποτελεσμάτων τριμήνου) οδηγεί τον τίτλο στα επίπεδα των 9,2 ευρώ (κέρδη 2,9%) και μεταστρέφει σε άκρως θετικό το κλίμα στη Σοφοκλέους. Από κοντά και οι τράπεζες, με κέρδη 1,09%.

Αιφνιδιαστικό κύμα αγορών στη μετοχή του ΟΤΕ (λόγω των αποτελεσμάτων τριμήνου) οδηγεί τον τίτλο στα επίπεδα των 9,2 ευρώ (κέρδη 2,9%) και μεταστρέφουν σε άκρως θετικό το κλίμα στη Σοφοκλέους.

Αυτό οδηγεί σε μια κατάσταση καθολικής ανοδικής κίνησης του FTSE – 20, καθώς μετακυλίζεται ρευστότητα από τον τραπεζικό κλάδο και οδεύει προς τον ΟΤΕ, κάτι που έχει ως συνέπεια να εκλείπουν πτωτικοί συντελεστές.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να δοθεί στη σημαντική αύξηση του τζίρου, ο οποίος ανέρχεται στα 36 εκατ. ευρώ, με τον ΟΤΕ να έχει πραγματοποιήσει τα 9 εκατ. εξ’ αυτών (950.000 τεμάχια), αφού όσοι είχαν θέσεις short σπεύδουν άρον - άρον να τις κλείσουν.

Η κίνηση συνεπικουρείται από τη διατήρηση των ΟΠΑΠ και ΔΕΗ σε θετικό έδαφος, κάτι που σημαίνει ότι οι τέσσερις μεγαλύτερες σε κεφαλαιοποίηση μετοχές του χρηματιστηρίου (οι δυο προαναφερθείσες συν ΟΤΕ και Εθνική) κινούνται όλες σε θετικό έδαφος, τάση που εξ’ ορισμού μπορεί να οδηγήσει σε ανοδική κίνηση και τον Γενικό Δείκτη.

Αυτή τη στιγμή ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης επιχειρεί να σταθεροποιηθεί πάνω από το επίπεδο αντίστασης των 1.720 μονάδων.

Ωστόσο, ιδιαίτερη ανησυχία (και αυτό είναι το μόνο αρνητικό στοιχείο) αποτελεί η αδυναμία αφομοίωσης της κίνησης του FTSE – 20 στο εύρος της αγοράς, αφού η σχέση ανοδικών προς πτωτικών μετοχών είναι οριακά χειρότερη από αυτή στο άνοιγμα και δη στο 2,5/1 από 3/1 που ήταν στις 11.30’.

Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται η αγορά παραγώγων όπου στα προϊόντα επί της μετοχής του ΟΤΕ πραγματοποιείται ένα πραγματικό short squeeze, εξέλιξη που φυσικά συνδράμει και υποστηρίζει την κίνηση των δεικτών στην υποκείμενη αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v