ΟΤΕ και τράπεζες το ”κλειδί”, λένε οι ΑΧΕ

Την πορεία της μετοχής του ΟΤΕ, που ανακοινώνει σήμερα αποτελέσματα τριμήνου, αλλά και το αγοραστικό ενδιαφέρον σε Εθνική και λοιπές τράπεζες εκτιμούν οι ΑΧε ως ”κλειδί” της συνεδρίασης της Πέμπτης.

ΟΤΕ και τράπεζες το ”κλειδί”, λένε οι ΑΧΕ
Επιφυλακτικό περιμένει το σημερινό άνοιγμα της αγοράς η Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ εκτιμώντας ότι οι επενδυτές θα δώσουν την προσοχή τους στα αποτελέσματα τριμήνου του ΟΤΕ, που αναμένονται χειρότερα έναντι των περσινών.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού θα υποχωρήσουν κατά 38,5% και θα διαμορφωθούν στα 86,4 εκατ. ευρώ.

Περαιτέρω, η κίνηση και της Moody’ s να θέσει υπό αμφισβήτηση το credit rating του ΟΤΕ εκτιμάται ότι θα θέσει στο επίκεντρο της προσοχής για μία ακόμη ημέρα τον τίτλο του Οργανισμού.

Σύμφωνα με το πρωινό report της Εθνικής ΑΧΕ, κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της εβδομάδας, αναμένεται, εκτός από τις ανακοινώσεις των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, να ολοκληρωθούν και οι τοποθετήσεις ξένων θεσμικών με βάση τις αλλαγές που προέκυψαν στο δείκτη MSCI (αύξηση ποσοστού συμμετοχής για ΕΤΕ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΤΙΤΑΝ kai me;ivsh gia OTE, 3E).

Αρχικά σε θετικές περιοχές εκτιμά η Fortius Finance ότι θα κινηθεί ο ΓΔ με την περαιτέρω πορεία του να εξαρτάται από το αγοραστικό ενδιαφέρον για τον τραπεζικό κλάδο, που χθες ήταν η κινητήριος δύναμη της αγοράς.

*Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v