Aνοιχτό το ενδεχόμενο πτώχευσης για Cosmorom

Μία απο τις λύσεις στο πρόβλημα της Cosmorom, θα μπορούσε να είναι και η πτώχευση της, δήλωσε το βράδυ ο πρόεδρος του ΟΤΕ Λ. Αντωνακόπουλος σε συνάντηση με δημοσιογράφους,κατόπιν του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί.

Aνοιχτό το ενδεχόμενο πτώχευσης για Cosmorom
Ακόμη και το ενδεχόμενο πτώχευσης της Cosmorom, άφησε ανοικτό ο πρόεδρος του ΟΤΕ Ελ. Αντωνακόπουλος, σε βραδινή συνάντηση του με δημοσιογράφους , η οποία επικεντρώθηκε στο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η αδυναμία της ρουμανικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας να αποπληρώσει υποχρεώσεις προς τον βασικό της προμηθευτή, δηλαδή την Intracom.

O κ. Αντωνακόπουλος γνωστοποίησε ότι ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται για λογαριασμό της Cosmorom με την Ιntracom προκειμένου να βρεθεί λύση ρύθμισης ( σ.σ. η Intracom αξιώνει ποσό 100 εκατ. ευρώ συν τους τόκους) ήταν όμως κατηγορηματικός ότι ο ίδιος ο ΟΤΕ σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί το βάρος των χρεών της Cosmorom, καθώς δεν έχει καμία σχετική νομική υποχρέωση.

Υπενθυμίζεται οτι η υπόθεση της Cosmorom έχει δημιουργήσει πρόβλημα στα μεγάλα δάνεια του ΟΤΕ ( ομολογιακό και loan facility), λόγω σχετικής ρήτρας ”κατάπτωσης”, στις συμβάσεις που τα αφορούν, με αποτέλεσμα η πιστοληπτική του ικανότητα να έχει τεθεί σε καθεστώς ”επιτήρησης” απο τους αρμόδιους διεθνείς οίκους, με πιθανές δυσμενείς επιπτώσεις.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί οτι ο κ. Αντωνακόπουλος υπεραμύνθηκε της γενικότερης πολιτικής επέκτασης στην Ν.Α. Ευρώπη, ως θέμα αρχής για την ανάπτυξη του οργανισμού, παρότι από τις επισημάνσεις της S & P και της Moody’s καθίσταται εμφανές οτι θεωρούνται ”επικίνδυνες” και για την πιστοληπτική του ικανότητα.

Ο πρόεδρος του ΟΤΕ ανεφερε μεταξύ άλλων οτι συντόμως αναμένει το 35% του EBITDA να προέρχεται από τις εκτός Ελλάδος επενδύσεις και δραστηριότητες και σημείωσε χαρακτηριστικά οτι η πολιτική του οργανισμού είναι μακροπρόθεσμη και δεν πρέπει να επηρεάζεται από τις βραχυχρόνιες παρατηρήσεις και προσδοκίες κάποιων αναλυτών.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v