Η ατζέντα της Δευτέρας

Γ. σ. πραγματοποιούν οι Περσέας και Unibrain, ενώ οι ΕΤΒΑ, Τράπεζα της Ελλάδος και Eurobank Ergasias διανέμουν μέρισμα. Επίσης, οι μετοχές της Frigoglass διαπραγματεύονται με νέα ονομαστική αξία, ενώ της ΕΤΕ χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην ΑΜΚ.

Η ατζέντα της Δευτέρας
Σήμερα, Δευτέρα

Γενικές συνελεύσεις

ΠΕΡΣΕΥΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Α.Β.Ε.Ε.: Ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στη 13:00, στα γραφεία της εταιρίας, Πανεπιστημίου 39, Αθήνα, Γραφείο 608, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων και Προσαρτήματος και των ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων και του Προσαρτήματος της χρήσης που έληξε στις 31.12.2002 και της προτεινόμενης διανομής κερδών, μετά των επ’ αυτών εκθέσεων του Δ.Σ. και των Ελεγκτών.

2. Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις και τη διαχείριση της εταιρικής χρήσης 2002 (1.1.2002-31.12.2002).

3. Λήψη απόφασης για τη διανομή των κερδών της παρελθούσας χρήσεως. 4. Χορήγηση αδείας προς μέλη του Δ.Σ. και Διευθυντικά στελέχη της Εταιρίας, σύμφωνα με το άρθρο 23 του κ.ν. 2190/1920.

5. Διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων των μελών του Δ.Σ. σύμφωνα με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 14.6.2002 και το Ν. 3016/2002, όπως ισχύει.

6. Έγκριση αμοιβών και άλλων παροχών προς τα μέλη του Δ.Σ. για την προηγούμενη εταιρική χρήση και έγκριση αμοιβών και άλλων παροχών προς τα μέλη του Δ.Σ. για την τρέχουσα χρήση.

7. Eκλογή ελεγκτών για την τρέχουσα χρήση και καθορισμός της αμοιβής τους.

8. Επικύρωση αποφάσεων Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων.

9. Λήψη απόφασης για τη στρατηγική της Εταιρίας ως προς τις θυγατρικές της.

10. Ανάκληση της απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 9.1.2003 για Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας.

11. Λήψη εκ νέου απόφασης για Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας με δικαίωμα προτίμησης των μετόχων.

12. Λήψη απόφασης για την έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου. 13. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού και κωδικοποίηση αυτού σε ενιαίο κείμενο.

14. Λοιπά θέματα και Ανακοινώσεις.

UNIBRAIN Α.Ε.: Ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 10:00, στην έδρα της Εταιρίας στο Δήμο Παιανίας Αττικής και στο Β’ Κτιριακό Συγκρότημα της ανώνυμης εταιρείας ”INTRACOM” (19,5 χλμ. Λεωφόρου Μαρκοπούλου, δεξιά για τον βαίνοντα προς Μαρκόπουλο), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή και έγκριση των ετησίων οικονομικών καταστάσεων της Εταιρίας της δωδεκάτης (12ης) εταιρικής χρήσεως 1.1.2002 - 31.12.2002, μετά από υποβολή, ακρόαση και έγκριση των εκθέσεων του Δ.Σ. και του Ορκωτού Ελεγκτή επ’ αυτών.

2. Υποβολή και έγκριση των τρίτων ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της Εταιρίας χρήσης 1.1.2002 - 31.12.2002 μετά της θυγατρικής της ”Unibrain, Inc.”, μετά από υποβολή, ακρόαση και έγκριση των εκθέσεων του Δ.Σ. και του Ορκωτού Ελεγκτή επ’ αυτών.

3. Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για την διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων και τη σύνταξη των ετησίων οικονομικών καταστάσεων και των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων χρήσεως 1.1.2002 - 31.12.2002.

4. Συζήτηση και έγκριση του Αναθεωρημένου Επενδυτικού Σχεδίου 2002 - 2003 και έγκριση της παράτασης του χρονοδιαγράμματος διάθεσης των κεφαλαίων, που αντλήθηκαν από την διενεργηθείσα με δημόσια εγγραφή και ιδιωτική τοποθέτηση αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, σύμφωνα με την από 28.2.2001 απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, καθώς και της ιδίας συμμετοχής για την ολοκλήρωση των επενδύσεων αυτού.

5. Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού ορκωτού ελεγκτή για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της χρήσεως 1.1.2003 - 31.12.2003.

6. Έγκριση των καταβληθέντων, προς τα μέλη του Δ.Σ. αμοιβών, κατά τη διάρκεια της υπολόγου χρήσεως, και προέγκριση των καταβληθησομένων προς τα μέλη του Δ.Σ. αμοιβών κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρήσης. 7. Επικύρωση των αποφάσεων και ενεργειών του απερχόμενου Δ.Σ.

8. Εκλογή Νέου Δ.Σ. και καθορισμός των αρμοδιοτήτων των μελών αυτού, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3016/2002, όπως τροποποιηθείς ισχύει. 9. Παροχή αδείας προς τα μέλη του Δ.Σ. όπως συμμετέχουν σε Δ.Σ. και διαχειριστικά όργανα άλλων εταιρειών, που επιδιώκουν ανταγωνιστικούς ή μη με την Εταιρία σκοπούς.

10. Λοιπά θέματα και ανακοινώσεις.

Διανομές μερισμάτων

Ε.Τ.Β.Α.: 0,1 ευρώ.

EFG EUROBANK ERGASIAS AE: 0,47 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: 2,2 ευρώ.

Διάφορα

Διεθνής συνάντηση εργασίας με θέμα ”Τεχνολογίες της Κοινωνίας της Πληροφορίας: 2η πρόσκληση υποβολής προτάσεων, Κοινοπραξίες και συμμετοχή σε έργα, Προετοιμασία και συγγραφή προτάσεων” πραγματοποιείται στις 09:00 π.μ., στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας). Η συνάντηση εργασίας διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).

Εταιρικές πράξεις

* Οι μετοχές της εταιρίας ”FRIGOGLASS ΑΕ” είναι διαπραγματεύσιμες στο ΧΑ με νέα ονομαστική αξία 2,00 ευρώ (από 0,30 ευρώ).

* Οι μετοχές της ”ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ” είναι διαπραγματεύσιμες στο ΧΑ χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών, σε αναλογία 1 νέα (ΚΟ) μετοχή για κάθε 10 παλαιές (ΚΟ) μετοχές. Ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων δωρεάν μετοχών στο Χ.Α. ορίζεται η 9/6/2003. Προσαρμοσμένη τιμή εκκίνησης: 12,56 ευρώ.

Ημερίδες

Η Capital Link διοργανώνει την 3η επενδυτική ημερίδα παρουσιάσεως ελληνικών εισηγμένων εταιρίων για το 2003 που πραγματοποιείται στις 16:30 – 18:30 μ.μ., στην ιστορική αίθουσα συναλλαγών του ΧΑ. Οι εταιρίες που παρουσιάζονται είναι οι: Motor Oil, Α. Γ. Πετζετάκις, Εμπορική Τράπεζα και ΔΟΛ.

Διεθνείς εξελίξεις

ΗΠΑ

- Πωλήσεις οχημάτων Μαΐου.

- Καταναλωτικές δαπάνες Απριλίου.

- Ανακοίνωση του δείκτη τάσεων στην παροχή υπηρεσιών Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v