Αισιοδοξούν λόγω του deal οι ΑΧΕ

Θετική συνεδρίαση λόγω της αφομοίωσης από την αγορά των νέων για τη συγχώνευση των Ελληνικών Πετρελαίων με την Petrola προβλέπουν για την αρχή του μήνα οι χρηματιστηριακές, ενώ ”βλέπουν” τις μετοχές των δύο εταιριών να παραμένουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Αισιοδοξούν λόγω του deal οι ΑΧΕ
Θετικό άνοιγμα αναμένει για την πρώτη συνεδρίαση του μήνα το πρωινό report της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει αφομοίωση από την αγορά των νέων για τη συγχώνευση Ελληνικών Πετρελαίων - Petrola.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκτιμά τις μετοχές των δύο αυτών εταιριών η χρηματιστηριακή, προσθέτοντας ότι η αρχική σχέση ανταλλαγής υποδηλώνει μια αποτίμηση των ΕΛΠΕ της τάξης του 6,87% ανά μετοχή (13,7% υψηλότερα από το κλείσιμο της Παρασκευής), ενώ για την Petrola της τάξης του 3,59% ανά μετοχή (12% χαμηλότερα).

Στο report της, εξάλλου, η Marfin Hellenic αναφέρει ότι πιέζεται να εντοπίσει τα οφέλη που θα έχει για τα ΕΛΠΕ το ”δέσιμο” με την εταιρία του ομίλου Λάτση.

Στο πρωινό report της η Marfin Hellenic, αναφερόμενη στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, επισημαίνει την αύξηση του ”βάρους” της Εθνικής μέχρι το 75% (από 60%), η οποία θα αποτελεί πλέον τη μετοχή με το μεγαλύτερο βάρος στον MSCI Greece (στο 13,7% του δείκτη με βάση τη σταθμισμένη κεφαλαιοποίηση), ξεπερνώντας τον ΟΤΕ, του οποίου το βάρος μειώνεται από το 65% στο 50%.

Άλλες μετοχές των οποίων το ειδικό βάρος μειώνεται είναι η Coca-Cola 3E, η Εμπορική Τράπεζα, η Τεχνική Ολυμπιακή, ενώ αντίθετα το ειδικό βάρος της Βιοχάλκο αυξάνεται. Οπως αναφέρεται στο report, το μεγαλύτερο μέρος της αναδιάρθρωσης αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.

Ως θετική εντοπίζει την ψυχολογία της αγοράς η Εθνική ΑΧΕ, επισημαίνοντας ότι λαμβάνεται βοήθεια και από το διεθνές περιβάλλον και από την κινητικότητα που παρατηρείται σε εταιρικό επίπεδο, αναφορικά και με το deal ΕΛΠΕ - Petrola. ”Κλειδί” για την τρέχουσα εβδομάδα, σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ, αποτελεί η ανακοίνωση των αποφάσεων της ΕΚΤ, την Πέμπτη, αναφορικά με τα επιτόκια.

Θετική είναι και η εκτίμηση της Fortius Finance για τη συνεδρίαση της Δευτέρας λόγω της ανακοίνωσης της συγχώνευσης, παρά τις αναμενόμενες ρευστοποιήσεις στη μετοχή της Εθνικής.

Εξάλλου, η ίδια χρηματιστηριακή σε ξεχωριστό report Τεχνικής Ανάλυσης για την Intracom τονίζει ότι σε περίπτωση που η μετοχή διατηρηθεί στο επίπεδο των 4,5 ευρώ αναμένεται ανοδική κίνηση προς τη βραχυχρόνια αντίσταση των 5,10 ευρώ.

”Ουδέτερη” χαρακτηρίζει άλλωστε την τάση για την ελληνική αγορά η Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο report της, με ημερομηνία 30 Μαΐου, εκτιμώντας ως πρώτο σημείο στήριξης τις 1.680 μονάδες και ως δεύτερο τις 1.630. Ως πρώτο σημείο αντίστασης επισημαίνονται οι 1.745 και ως δεύτερο οι 1.780 μονάδες.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v