Συσσώρευση στις 1.700 μονάδες

Με οριακές απώλειες κινείται ο Δείκτης, λόγω των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και του Μαίου, καθώς επικρατεί η διάθεση ”συσσώρευσης” στα τρέχοντα επίπεδα, αλλά και ανίχνευσης διαθέσεων για τη Δευτέρα. Ισχυρότερες οι πιέσεις στην περιφέρεια.

Σε ένα εύρος μόλις 8 μονάδων κινείται από το άνοιγμα ο Γενικός Δείκτης, δημιουργώντας την εντύπωση ότι συνεχίζει να επιχειρεί τη συσσώρευση ”εκ του ασφαλούς”.

Από τη μία η αγορά δεν δείχνει ιδιαίτερη διάθεση να κινηθεί (όπισθεν) προς τις 1.700 μονάδες, αφού η περιρρέουσα τάση στο εξωτερικό και η ικανοποιητική εικόνα των τραπεζών τον κρατούν μακριά από το εν λόγω επίπεδο.

Την ίδια ώρα όμως κεφάλαια και διάθεση για κίνηση πέραν των 1.720 μονάδων δεν υπάρχει, καθώς ο ΟΤΕ είναι αναιμικός, ενώ στην ευρύτερη αγορά η τάση παραμένει, έστω και ασθενώς, πτωτική με τις καθοδικές μετοχές να υπερτερούν των ανοδικών κατά 20.

Θα πρέπει να δούμε κατά πόσον δύναται να υπάρξει επανατοποθέτηση ρευστότητας, αν και όσο προχωράει η μέρα κάτι τέτοιο φαντάζει ολοένα και πιο δύσκολο αφού μειώνεται ο διαθέσιμος χρόνος για επίτευξη intraday κερδών και όλοι φαίνεται να περιμένουν τις κινήσεις των ξένων θεσμικών στις δεικτοβαρείς μετοχές.

Τέλος, όσον αφορά στην αγορά παραγώγων, πλήρως αναιμική η τάση αφού η υποκείμενη αγορά δεν δίνει εναύσματα και όσοι προθυμοποιούνται να λάβουν short θέσεις φαίνεται να περιμένουν τη Δευτέρα οπότε και θα είναι διαθέσιμη προς σορτάρισμα και πάλι η Εθνική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v