Αφομοίωση των τριμήνων ”βλέπουν” οι ΑΧΕ

Στην Εθνική και τον ΟΤΕ εκτιμούσαν οι χρηματιστηριακές ότι θα εστιαστεί η προσοχή της αγοράς κατά την τελευταία συνεδρίαση του μήνα, ενώ επισήμαναν τη ”θετική -σε γενικές γραμμές- έκπληξη” από τα αποτελέσματα του Οργανισμού και προανήγγειλαν την πρόθεση της αγοράς να αφομοιώσει τα αποτελέσματα τριμήνου.

Επιφυλακτικό άνοιγμα με χαρακτηριστικές τις προσπάθειες της αγοράς να αφομοιώσει τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου, εκτιμούσε στο πρωινό της report η Marfin Hellenic.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος εκτιμάται η μετοχή της Intracom, της οποίας τα κέρδη ανακοινώθηκαν χαμηλότερα του αναμενομένου. Κατά τους αναλυτές της Marfin, η προσοχή πρέπει να στραφεί στο ”εξώφθαλμο” περιθώριο EBITDA του α΄ τριμήνου. Προς το παρόν, αναφέρεται, ”πιστεύουμε ότι η πρόβλεψη για αύξηση των προ φόρων κερδών της τάξης του 11,5% για το σύνολο του 2003, δεν πρέπει να θεωρείται ”μεγάλο ρίσκο”.

Την ικανοποίηση των θεσμικών για τα χθεσινά αποτελέσματα του ΟΤΕ επισημαίνει η Εθνική ΑΧΕ στο πρωινό της report, ενώ εκφέρεται η άποψη ότι η ”προγραμματισμένη δραστηριότητα” θα κυριαρχήσει στη σημερινή συνεδρίαση.

Την ψυχολογική στήριξη του ορίου των 1.700 μονάδων εκτιμά η Fortius Finance ότι θα δοκιμάσει για σήμερα ο Γ.Δ., ενώ η περαιτέρω πορεία του εξαρτάται, κατά τη χρηματιστηριακή, από τη ζήτηση για τις μετοχές του ΟΤΕ και της Εθνικής.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v