ΧΑ: Με υψηλές ταχύτητες ξεκίνησε ο Ιούνιος

Αυξημένες συναλλαγές στον ΟΤΕ, δικαιώνουν το ενδιαφέρον των ξένων για ένα front running στη μετοχή του Οργανισμού, που καταγράφει κέρδη 4,9%. Ισχυρή παραμένει η τάση και στις μετοχές της Εθνικής, Alpha και Εμπορική, ενώ, παράλληλα η αγορά αναπροσαρμόζει τις τιμές των ΕΛΠΕ - Petrola με βάση την αρχική σχέση ανταλαγής.

Δικαιώνει τις προσδοκίες, κυρίως των ”ξένων παικτών” ο ΟΤΕ, ανταποκρίνονται Εθνική, Alpha, τρέχουν τα Πετρέλαια, θα ακολουθήσει και η Eurobank.

Εξίσου ενθαρρυντική εικόνα από την κατηγορία μετοχών που βρέθηκαν σε διαπραγμάτευση από τις 11.00 – 11.30’, με ικανοποιητική τη σχέση προσφοράς και ζήτησης στην πρεμιέρα της νέας μορφής συναλλαγών.

Η τάση του FTSE – 20 ξεκαθαρίστηκε εγκαίρως πως παραμένει ενεργή προς τις 891 μονάδες σε αυτή τη φάση, με την προϋπόθεση βεβαίως πως θα κινούνται σε υψηλά έτους τα διεθνή χρηματιστήρια.

Ένα front running κυρίως σε μετοχές του FTSE – 20 θα πρέπει να αναμένεται από πλευράς ξένων, που τις τελευταίες ημέρες ενίσχυαν σημαντικά τις θέσεις τους σε επιλεγμένα ελληνικά blue chips.

Συναλλαγές καταγράφονται και στη μετοχή της ΔΕΗ, προσεγγίζει τα 9,12 ευρώ ο ΟΠΑΠ - καθώς προς το τέλος του μήνα θα ακολουθήσει η επόμενη μετοχοποίηση.

Η μετοχή της Εθνικής, όχι μόνο δεν πιέστηκε όπως ορισμένοι ευελπιστούσαν , αλλά με μια γρήγορη κίνηση ”εγκλωβισμού” οδηγεί νέους αγοραστές προς τα επίπεδα των 12,9 ευρώ.

Είναι προφανές πως το μέτωπο Εθνικής – Eurobank, που ποικιλοτρόπως εξυπηρετείται και διευκολύνεται από μια αντίδραση της αγοράς, έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει περαιτέρω τον πήχη.

Για την επόμενη ώρα, από τεχνικής πλευράς ιδανική θα ήταν η υπέρβαση των 1.742 μονάδων, ώστε να διαμορφωθεί νέο εύρος διακύμανσης μεταξύ 1.728 – 1.745 μονάδων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να κινηθεί στη συνέχεια υψηλότερα της αντίστασης των 1.755 μονάδων ο Γενικός Δείκτης.

Μ. Γελ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v