Ισχυρή άνοδος μέσω ΟΤΕ στο ΧΑ

Σημαντικά κέρδη που αγγίζουν το 6,5% καταγράφει η μετοχή του ΟΤΕ με υψηλό όγκο συναλλαγών, δίνοντας ώθηση στον τραπεζικό κλάδο (3,09%) και στο σύνολο του ταμπλό. Στο 7/1 η σχέση ανοδικών προς πτωτικές μετοχές.

”Πλάτη” βάζουν τα blue chips, που με αιχμή τον ΟΤΕ μετατρέπουν τη σημερινή αντίδραση σε... προσωπική τους υπόθεση. Ενθαρρυντικές ενδείξεις από επιμέρους μετοχές σε διάφορους κλάδους και σταδιακή τοποθέτηση σε τίτλους εταιριών με καλό τρίμηνο.

Παράλληλα, και προς τις 1.728 μονάδες ”γλίστρησε” ο Δείκτης, επιβεβαιώνοντας την τεχνικότητα της κίνησης, ενώ και η τάση στον ΟΤΕ καλά κρατεί.

Σε σύνολο συναλλαγών περίπου 40 εκατ. ευρώ (12.50’) η εμπορευσιμότητα της μετοχής του Οργανισμού προσεγγίζει περίπου 1.000.000 τεμάχια. Προφανές το ”παιχνίδι” στη μετοχή του ΟΤΕ, και αναμενόμενο, καθώς συγκεκριμένοι ξένοι ”σάρωναν” στις προηγούμενες συνεδριάσεις, ό,τι χωρίς μέτρο και λογική ρευστοποιούσαν- κυρίως εγχώριοι- προς τα 9 ευρώ.

Η τάση του FTSE– 20 πέριξ των 855 μονάδων ενισχύεται και από την πολύ καλή συμπεριφορά μετοχών όπως οι Alpha, Εθνική, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν, Τρία Έψιλον και γενικότερα μετοχών αυτής της βαρύτητας.

Να προσεχθεί η σταδιακή αύξηση των συναλλαγών μετά τις 12.50’ και στη μετοχή της ΔΕΗ, αλλά και η διόρθωση στις αποτιμήσεις των ΕΛΠΕ (1,66%)- Πετρόλα (-10,29%) που επιχειρεί η αγορά με βάση την αρχική σχέση ανταλλαγής .

Κινήσεις όμως καταγράφονται σε επιμέρους κλάδους, και σε μετοχές που ευνοούνται. Δεν είναι τυχαίο για παράδειγμα, πως η μετοχή των Folli Follie με αξιολογότατο τρίμηνο, εμφανίζει σήμερα σημαντική εμπορευσιμότητα και βελτίωση της μετοχής.

Δικαιολογημένα τα κέρδη για τις Intralot, Hyatt, ΚΑΕ και γενικότερα για μετοχές εταιριών με καλή οικονομική στήριξη. Το στίγμα στα του οίκου του, δίνει με ένα ποσοστό του 7% ο όμιλος Κλωνατέξ, με τη μετοχή στα 4,4 ευρώ.

Χαρακτηριστική περίπτωση μιας αξιόλογης ομάδας νέων μετοχών θεωρείται ο Μπαλλής. Καλή, καινοτόμος επιχείρηση με διορατική διοίκηση δικαιολογεί την τρέχουσα τιμή των 8 ευρώ. Η αγορά έχει δρόμο και παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Μ. Γελ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v