AXE: Θετικό κλίμα και τράπεζες στο επίκεντρο

Συνέχιση του θετικού κλίματος εκτιμούν για σήμερα οι χρηματιστηριακές, άποψη που αποδίδουν στο έντονο χθεσινό αγοραστικό ενδιαφέρον και στο ανοδικό κλείσιμο της Wall Street. Στο επίκεντρο οι τράπεζες λόγω και της μεσημεριανής απόφασης της ΕΚΤ για τα επιτόκια.

AXE: Θετικό κλίμα και τράπεζες στο επίκεντρο
Στη διατήρηση του θετικού κλίματος στην ελληνική αγορά εκτιμά στο πρωινό της report η Marfin Hellenic ότι θα βοηθήσει η χθεσινή θετική επίδοση της Wall Street, ενώ επισημαίνει το ενδεχόμενο διόρθωσης ως περιορισμένο.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένει η Marfin Hellenic να συγκεντρώσει ο κλάδος των τραπεζών δεδομένου του αγοραστικού ενδιαφέροντος, αλλά και της σημερινής απόφασης της ΕΚΤ για τα επιτόκια.

Ως ενισχυτική του θετικού κλίματος επισημαίνει και η EFG Eurobank Securities την επίδραση της πορείας των αμερικανικών αγορών. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι υπάρχουν ακόμη θεσμικοί επενδυτές που δεν έχουν συμμετάσχει στην αγοραστική κίνηση, κάτι που λειτουργεί ενισχυτικά της ανόδου. Ακόμα, δίνεται προσοχή στη σημερινή απόφαση της ΕΚΤ για τα ευρωεπιτόκια, η οποία αναμένεται να επηρεάσει την πορεία των αγορών.

Ως ιδιαίτερα θετικό γεγονός επισημαίνει η Fortius Finance σε τεχνικής της ανάλυση την απομάκρυνση του Γενικού Δείκτη από το επίπεδο των 1.770 μονάδων. Για τη συνέχεια και μετά την ”κατάκτηση” των 1.800 μονάδων, στόχο αποτελούν οι 1.895 μονάδες.

Η Ωμέγα Χρηματιστηριακή στο πρωινό της report, αν και θεωρεί υπαρκτό το θετικό κλίμα, θεωρεί πιθανή την υψηλή μεταβλητότητα στις τιμές των μετοχών και των δεικτών, καθώς αναμένει αποκόμιση κερδών από επενδυτές βραχυχρόνιου επενδυτικού ορίζοντα.

Εξάλλου, όπως επισημαίνει η Εθνική ΑΧΕ, ”με οδηγό την καλή ψυχολογία και η ελληνική αγορά τελεί εν αναμονή της ανακοίνωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ”.



* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v