Ο οικονομικός Τύπος της Πέμπτης

Η χθεσινή συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για την οικονομία, το ”νέο ρεκόρ έτους” του Γενικού Δείκτη, η μεταβίβαση των μετοχών των ΕΛΠΕ στην Paneuropean είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Ο οικονομικός Τύπος της Πέμπτης
Η χθεσινή συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για την οικονομία, το ”νέο ρεκόρ έτους” του Γενικού Δείκτη, η μεταβίβαση των μετοχών των ΕΛΠΕ στην Paneuropean είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Οικονομία: Χωρίς ονοματολογία πραγματοποιήθηκε η σύγκρουση μεταξύ των κ.κ. Σημίτη και Καραμανλή χθες στη Βουλή, σύμφωνα με το Βήμα, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται στο τι ειπώθηκε για τους εφοπλιστές και τα πετρέλαια. Ως ο εγγυητής της σταθερότητας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία επισημαίνει πως ο πρωθυπουργός ανέλυσε την πολιτική του και ο κ. Καραμανλής τη σχολίασε.

Η Καθημερινή κάνει λόγο για αδυναμία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη απέναντι στον ”πιεστικό και πειστικό λόγο Καραμανλή”. Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική η συζήτηση για την οικονομία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών διεξήχθη χθες σε υψηλούς τόνους με αιχμές τη διαπλοκολογία, τα επιχειρηματικά συμφέροντα και την ανεργία.

ΕΚΤ: Μείωση επιτοκίων κατά μισή μονάδα βλέπει η Εθνική, ενώ υποχωρεί το ενιαίο νόμισμα, σημειώνει το Βήμα.

Σοφοκλέους: Για εκτόξευση τζίρου, Δείκτη αλλά και αβεβαιότητας κάνει λόγο η Οικονομική Ελευθεροτυπία, η οποία επισημαίνει πως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο καθαρός τζίρος των συναλλαγών εκτοξεύτηκε στα 200 εκατ. ευρώ και συνολικά στα 560 εκατ. ευρώ με το πακέτο των ΕΛΠΕ, μέσα σε ένα ντελίριο – όπως το χαρακτηρίζει – αγορών από ντόπιους θεσμικούς, αλλά και από ”ιπτάμενα” ξένα funds, ενώ η Εξπρές τονίζει πως η δυναμική άνοδος είχε οδηγό τις τράπεζες.

Το Βήμα προσθέτει πως η Σοφοκλέους σημείωσε χθες νέο ρεκόρ έτους κλείνοντας με άνοδο 3,35% στις 1.839,69 μονάδες, ενώ επισημαίνει επίσης πως αγοραστικός πυρετός παρατηρήθηκε και στη Wall Street αλλά και στα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Η Καθημερινή αναφέρει πως το θερινό άλμα της Σοφοκλέους προβληματίζει και προσθέτει πως ο πτωτικός κλοιός κλείνει, ενώ αναφέρει πως τα Παράγωγα πριμοδοτούν την τάση.

Αγορές: Κρίσιμος θεωρείται ο Ιούνιος για την πορεία των αγορών, σύμφωνα με την Εξπρές στην οποία έξι διαχειριστές θεσμικών χαρτοφυλακίων διατυπώνουν τις εκτιμήσεις τους για την πορεία των αγορών μετοχών και ομολόγων το επόμενο διάστημα.

Έλλειμμα: Διεύρυνση του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης στο 1,6% του ΑΕΠ, έναντι 0,9% που έχει υπολογιστεί και 1,1% που προβλέπει η ΕΕ εκτιμά ότι θα σημειωθεί το 2003 η Alpha Bank, όπως αναφέρει το Βήμα.

Πανωτόκια: Το Πρωτοδικείο Αθηνών είπε χθες ”όχι” στα επιπλέον τραπεζικά έξοδα, αλλά και στις δαπάνες με τα οποία επιβαρύνουν οι τράπεζες τους δανειολήπτες για τα δάνεια που έχουν πανωτόκια, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Φοροδιαφυγή: Πλαστά τιμολόγια 117 εκατ. ευρώ ανακάλυψε το ΣΔΟΕ το 2003, σύμφωνα με το Βήμα, ενώ η Καθημερινή αναφέρει πως σε ελέγχους που διενεργήθηκαν σε 21.225 επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν 6.865 περιπτώσεις σημαντικών παραβάσεων. Ως εκ τούτου, το Κέρδος αναφέρει πως μία στις τρεις επιχειρήσεις φέρει φορολογικές παραβάσεις.

Ασφαλιστικές: Διογκώνονται τα προβλήματα στις ασφαλιστικές, σύμφωνα με την Εξπρές.

Ernst and Young: Η ανατολική Ευρώπη ”κλέβει” τις επενδύσεις καθώς όπως σημειώνει η Ημερησία, σύμφωνα με την Ernst and Young οι επενδύσεις τις χώρες εκτός ΕΕ αυξήθηκαν κατά 21%, ενώ οι επενδύσεις εντός της Ένωσης μειώθηκαν κατά 11%.

ΕΛΠΕ – Πετρόλα: Στη μεταβίβαση, μέσω Χ.Α. του 16,65% των μετοχών των ΕΛΠΕ στην Paneuropean του ομίλου Λάτση που πραγματοποιήθηκε χθες αναφέρεται ο οικονομικός Τύπος της Πέμπτης.

Altec: Νέα έρευνα για τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια της εισηγμένης Altec, για εξαγωγές που φέρεται ότι πραγματοποιήθηκαν στη Ρουμανία μέσω offshore εταιρίας θα πραγματοποιήσει κατόπιν εισαγγελικής εντολής το ΣΔΟΕ, όπως τονίζει η Καθημερινή.

Γενική Τράπεζα: Στην έκδοση ομολογιών ύψους 100 εκατ. ευρώ προχωράει η Γενική Τράπεζα, σύμφωνα με την Ημερησία.

Goody’s: Με νέο concept υποδέχεται το 2004 η Goody’s, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, ενώ δρομολογεί επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ.

ΚΕΔ: Λειτουργία της ΕΕΑΠ και εκπόνηση του σχεδίου για τη μετεγκατάσταση δημοσίων υπηρεσιών, ύψους 2 δισ. ευρώ, από το νέο χρηματοοικονομικό σύμβουλο, είναι οι δύο άμεσες προτεραιότητες της εταιρίας, τονίζει το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v