Σε εξέλιξη η συσσώρευση- ”βάση” οι 1.825 μονάδες

Παρόμοια με τη χθεσινή η εικόνα της σημερινής συνεδρίασης, αφού τόσο οι ρευστοποιήσεις, όσο και οι επανατοποθετήσεις πραγματοποιούνται απρόσκοπτα, με τον όγκο των συναλλαγών να υπονοεί μια ήπια και καλά σχεδιασμένη συσσώρευση, η οποία εξασφαλίζει τις 1.825 μονάδες ως βάση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μια από τα ίδια και λίγο καλύτερα, σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση. Αυτή είναι η μέχρι στιγμής εκτίμηση κορυφαίων χρηματιστηριακών παραγόντων, οι οποίοι εκτιμούν πως, τόσο οι ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση κερδών, όσο και οι επανατοποθετήσεις πραγματοποιούνται απρόσκοπτα.

Το σημαντικό είναι, όπως σημειώνουν, ότι συγκλίνουν αγοραστές και πωλητές, βρίσκονται δηλαδή τιμές περίπου στα τρέχοντα επίπεδα και εναλλάσσονται χωρίς σημαντική πίεση, ρευστότητα και θέση.

Αναμφίβολα, μέχρι στιγμής η κίνηση που εγκλωβίζει τους υποτιμητές, έρχεται από την πλευρά της Εθνικής, η οποία άλλωστε εγκαίρως προειδοποιεί και τους ”εν δυνάμει” πωλητές της.

Οι συναλλαγές των περίπου 15 εκατ. ευρώ, της πρώτης περίπου μισής ώρας, (συμπεριλαμβανομένου και του πακέτου των Σωληνουργείων Κορίνθου) θεωρούνται ικανοποιητικές παρά το ότι είναι κατά τι λιγότερες των χθεσινών.

Είναι συναλλαγές μιας ήπιας και καλά σχεδιασμένης συσσώρευσης, που εξασφαλίζει τις 1.825 μονάδες ως βάση στήριξης για αυτή τη φάση. Η μετοχή του ΟΤΕ στα 10,2 ευρώ κρατά τον FTSE 20, όπως αναμενόταν άλλωστε, με τη συνδρομή όμως και των Τιτάν, 3E, Intracom, και ορισμένων ακόμη του FTSE 20.

Σημαντική και η βοήθεια από πλευράς Βιοχάλκο, ενώ οι εξελίξεις από το μέτωπο της ΕΧΑΕ, οδηγούν προς τα 3,5 ευρώ την τιμή της μετοχής. Το πλέον ενθαρρυντικό όμως είναι πως ο τραπεζικός δείκτης κυμαίνεται υψηλότερα των 3.040 μονάδων, συμβάλλοντας σε ανάλογη χωρίς προβλήματα συμπεριφορά του FTSE 20.

Μετοχές που μέχρι στιγμής δικαιολογούν με τις συναλλαγές τους περαιτέρω άνοδο είναι οι Βάρδας, Γενική Αποθηκών, Εμπορική Επενδύσεων, Δαρινγκ, Φάνκο, ΔΟΛ, ΚΑΕ, Εθνική Ασφαλιστική, Ελληνικά Καλώδια, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, Intracom, Ιατρικό, Κανάκης, Κρέκα, Λαντέκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v