Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας

Στη μείωση των επιτοκίων και στα επακόλουθα της εν λόγω κίνησης, στη σημερινή συνεδρίαση της Σοφοκλέους η οποία χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη, αλλά και στο ”αδύναμο” δολάριο, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας
Στη μείωση των επιτοκίων και στα επακόλουθα της εν λόγω κίνησης, στη σημερινή συνεδρίαση της Σοφοκλέους η οποία χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη, αλλά και στο ”αδύναμο” δολάριο, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Επιτόκια: ”Δώρον – άδωρον” καταλήγει για τους Έλληνες η μεγάλη μείωση των επιτοκίων, σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία, η οποία επισημαίνει πως τα όποια οφέλη έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια από τον περιορισμό του κόστους δανεισμού, έχουν εξανεμιστεί από τη μεγάλη ανατίμηση των ακινήτων, τις εισοδηματικές απώλειες που έχουν υποστεί οι καταθέτες από τη συμπίεση των επιτοκίων καταθέσεων καθώς και από τη φούσκα της Σοφοκλέους. Η Ημερησία τονίζει πως όλες οι τράπεζες αποφασίζουν τη μείωση των επιτοκίων. Ασφάλιση: Για αλλαγές στη διαδοχική ασφάλιση κάνει λόγο το Κέρδος, σύμφωνα με το οποίο ανοίγει από σήμερα ο χορός της μείωσης των επιτοκίων, που υπόσχεται φθηνότερο κόστος για ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Σοφοκλέους: Κρίσιμο τεστ αποτελεί η σημερινή συνεδρίαση για τη συνέχεια της ανόδου της Σοφοκλέους, όπως σημειώνει η Ημερησία, η οποία επίσης αναφέρεται στα σημεία εκείνα που σηματοδοτούν τη δυναμική πορεία των μετοχών, αλλά και που επικεντρώνεται το ενδιαφέρον ελλήνων και ξένων επενδυτών.

Συγχωνεύσεις: Πρόσκληση στον επιχειρηματικό κόσμο να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις, με στόχο τη δημιουργία μεγαλύτερων σχημάτων σε όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας, απευθύνει ο υπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης, με αφορμή την πρόσφατη κινητικότητα στον χώρο της ενέργειας και τις κυοφορούμενες εξελίξεις στο τραπεζικό τοπίο, αναφέρει το Κέρδος.

Σύσταση νέων εταιριών: Διαδικασίες – εξπρές για τη σύσταση νέων εταιριών προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που προωθείται στη Βουλή, αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η κατάργηση της γραφειοκρατίας θα περιορίσει το κόστος για την ίδρυση μιας επιχείρησης στο 10% του σημερινού.

Δολάριο: Το αδύναμο δολάριο βλάπτει την παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία μεταξύ άλλων τονίζει ότι περαιτέρω υποχώρησή του μπορεί να υπονομεύσει τους ρυθμούς ανάπτυξης σε Ευρώπη και Ιαπωνία.

Πετρέλαιο: Ανήσυχο για την ιρακινή παραγωγή παρουσιάζει το Κέρδος τον ΟΠΕΚ, καθώς όπως τονίζει αναμένεται η απόφαση του για την παραγωγή πετρελαίου στη σύνοδο της ερχόμενης Τετάρτης.

Offshore: Περιθώριο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν οι offshore εταιρίες, ώστε να μεταβιβάσουν με ευνοϊκούς όρους τα ακίνητά τους, όπως τονίζει η Ημερησία.

Ναυτιλία: Διακόσια τρία πλοία ναυπηγούν οι έλληνες εφοπλιστές όπως τονίζει το Κέρδος.

British Aerospace: Τη συγχώνευσή της με τις αμερικάνικες Boeing ή Locheed Martin ”μαγειρεύει” η British Aerospace η μεγαλύτερη πολεμική βιομηχανία της Ευρώπης, όπως αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Ιδιωτικοποίηση: Σε ιδιώτες περνάνε τα διυλιστήρια Turpas της Τουρκίας, σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως άρχισε η υποβολή προσφορών για την αγορά του 65,76%, ενώ BP, Yukos, Lukoil βρίσκονται στη μάχη για την εξαγορά.

ΕΛΤΑ: Σε 2.000 σημεία επεκτείνεται το δίκτυο των ΕΛΤΑ σύμφωνα με την Ημερησία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v