”Με μέτρο” ο Δείκτης, αντιδρούν τα μεσαία

Αναμενόμενη, δικαιολογημένη και προσφέροντας ευκαιρία για τοποθετήσεις η ελεγχόμενη διόρθωση που καταγράφηκε προς τις 1.865 μονάδες. Αυξημένες οι συναλλαγές, αλλά και η εμπορευσιμότητα, σε μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης με διαγραφόμενη ανοδική τάση. Μεταξύ 1.865– 1.888 μονάδων τείνει να διαμορφωθεί το εύρος διακύμανσης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μεταξύ 1.865– 1.888 μονάδων τείνει να διαμορφωθεί το εύρος διακύμανσης για σήμερα. Με αρχική αντίδραση προς την ”αντίσταση” των 1.892 μονάδων (τιμή που δεν προσέγγισε ο Δείκτης) και εν συνεχεία αναμενόμενη διόρθωση προς τις 1.865 μονάδες.

Όλα αυτά με συναλλαγές περίπου 28 εκατ. ευρώ στο πρώτο ημίωρο, κάτι που πρακτικά φανερώνει, τόσο τις ρευστοποιήσεις- προς κατοχύρωση κερδών, όσο και την επανατοποθέτηση ορισμένων.

Η μετοχή της Εθνικής κινήθηκε μέχρι και 2,7% υψηλότερα, θέτοντας για το διήμερο την τιμή– στόχο και απορροφώντας όση προσφορά εκδηλώθηκε. Οριακά αρνητικός ”γύρισε” και ο ΟΤΕ, η μετοχή του οποίου χρειάζεται ακόμη μια– δυο επιβεβαιώσεις γύρω από τα 10,23 ευρώ.

Σημαντικές οι απώλειες για τη μετοχή του ΟΠΑΠ (-3,7%) οριακά χαμηλότερα η ΔΕΗ, τη στιγμή που φαίνεται πως ορισμένοι επιθυμούν να κρατήσουν– διορθώσουν τον FTSE- 20.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα και ενδιαφέρον παρουσιάζει μια κατηγορία μετοχών μεσαίας κεφαλαιοποίησης που διαθέτει τεχνικές προδιαγραφές για ανοδική αντίδραση, με χαρακτηριστική την περίπτωση των Καμπά, ΔΟΛ, Μυτιληναίος, Ιατρικό, Μπαλάφας, Λύκος, Μαΐλλης, Intracom Κατασκευές, Χατζηιωάννου, Λιβάνης, ΑΕΓΕΚ, Άκτωρ, Spider και Μοχλός,.

Στην περίπτωση του Μοχλού θα πρέπει να προσεχθεί και το πακέτο περίπου 6 εκατομμυρίων μετοχών που πραγματοποιήθηκε στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v