Προσελκύονται νέο χρήμα - παίκτες στο ΧΑ

”Φλερτάρει” με τις 1.892 μονάδες ο Δείκτης, ενώ οι όποιες διορθώσεις αποτιμώνται ως ευκαιρίες επαναγορών. Φαίνεται πως οι ίδιοι οι ενεργοί παίκτες επιδιώκουν τόσο την προσέλκυση νέων επενδυτών όσο και την περαιτέρω αύξηση των συναλλαγών προς τα 250 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ενισχυθεί η τάση για τις 1.950 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η διάσπαση των 1.892 μονάδων ανεβάζει ακόμη υψηλότερα τον πήχη, καθώς νέοι παίκτες έρχονται να προστεθούν στους ήδη ενεργούς, που με τη συνδρομή φημολογιών θέτουν ως επόμενο στόχο την προσέγγιση πλέον των 1.950 μονάδων.

Σημειωτέον ότι η αγορά έχει ενδιάμεσα πραγματοποιήσει μια ευρύτερη και δυο μικρότερης έκτασης ενδοσυνεδριακές διορθώσεις. Πρόκειται τόσο για πωλήσεις (κατοχύρωση κερδών), όσο και για επαναγορές που επιβεβαιώνουν το πραγματικό ενδιαφέρον στα τρέχοντα επίπεδα.

Ετσι, δύο – τρεις ανάλογες κινήσεις ”χωνέματος” και προσέλκυσης νέων παικτών χρειάζονται προκειμένου να κινηθούμε με στήριξη τις 1.820 μονάδες προς τον επόμενο στόχο, που είναι σε πρώτη φάση οι 1.950 μονάδες.

Οι όποιες ενδιάμεσες διορθώσεις και δικαιολογημένες είναι και απαραίτητες για την προσέλκυση ”νέων” πελατών. Το μόνο που θα πρέπει να προσεχθεί είναι η προσέγγιση των 1.892 μονάδων, περιοχή που αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς σε αυτή τη φάση.

Εάν ο Γενικός Δείκτης στη συνέχεια υπερβεί (έστω και ενδοσυνεδριακά σήμερα) την εν λόγω τιμή, τότε θα απαιτηθεί άμεσα επανασχεδιασμός της όποιας επενδυτικής μας τακτικής.

Μέχρις ότου συμβεί όμως αυτό θα εμμένουμε στην εκτίμησή μας ότι οι ίδιοι ενεργοί παίκτες προσπαθούν να προσελκύσουν καινούριους, να αυξήσουν την εμπορευσιμότητα και τις συναλλαγές.

Μια ενδεχόμενη αντίδραση της αγοράς προς τις (και πέραν) 1.950 μονάδες είναι σαφές πως απαιτεί και μια ”δεύτερη φουρνιά” παικτών και συναλλαγές που θα ξεπερνούν τα 250 εκατ. ευρώ.

Η έντονη φημολογία για διεργασίες στον τραπεζικό και τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο φαίνεται πως μέχρι στιγμής έχει περισσότερες πιθανότητες να... ευτυχήσει με επίκεντρο την αναμενόμενη πώληση της συμμετοχής της Intracom στην Panafon.

Μέχρι στιγμής, από την πλευρά του ομίλου (Intracom) καθίσταται σαφές πως ούτε συγκεκριμένη τιμή έχει οριστεί ούτε και ακριβής χρόνος της συγκεκριμένης κίνησης.

Υ.Γ. Στη Δεξιά στήλη ”Διαβάστε Επίσης” δημοσιεύεται άρθρο του Euro2day.gr με τίτλο ”Τι ειπώθηκε σε συνάντηση Intracom - αναλυτών” όπου για πρώτη φορά γίνεται επισήμως μνεία για την πρόθεση της Intracom να πωλήσει εντός του Ιουνίου το πακέτο της Πάναφον στην Vodafone.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v