Πιθανή η συνέχεια της διόρθωσης λένε οι ΑΧΕ

Ως περιορισμένο εκτιμάται το ενδεχόμενο καθοδικής κίνησης της αγοράς από τις χρηματιστηριακές, αν και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο συνέχειας στη διαδικασία αποκόμισης κερδών. Για ”γενικότερα θετικό κλίμα” κάνουν λόγο οι αναλυτές.

Πιθανή η συνέχεια της διόρθωσης λένε οι ΑΧΕ
Περιορισμένο εκτιμά για μία ακόμη ημέρα η Marfin Hellenic το ενδεχόμενο καθοδικής κίνησης της αγοράς, καθώς φρέσκο αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να εμφανίζεται σε πτωτικές συνεδριάσεις.

Στον ΟΤΕ εκτιμά η Marfin ότι θα στραφεί το ενδιαφέρον των επενδυτών. Ο τίτλος κινείται ανοδικά για πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις και δεδομένης και της διόρθωσης στις ξένες αγορές θεωρείται πολύ πιθανό να ”πάρει ανάσα”.

Για τη μείωση των επιτοκίων στην οποία προχώρησε η Alpha Bank, το πρωινό report της Marfin αναφέρει ότι η κίνηση ήταν στο πνεύμα το οποίο αναμενόταν, με μεγαλύτερες τροποποιήσεις στα στεγαστικά επιτόκια λιανικής και ηπιότερες στον τομέα των καταθέσεων.

Η πίεση στο επιτοκιακό περιθώριο εκτιμάται από τη χρηματιστηριακή ότι δεν θα είναι σημαντική, καθώς το υπόλοιπο των στεγαστικών δανείων δεν είναι μεγάλο, ενώ στο συγκεκριμένο πρόγραμμα καταναλωτικών το υπόλοιπο επίσης δεν είναι μεγάλο. Επιπλέον η σύνθεση χαρτοφυλακίου της Alpha Bank βελτιώνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα να μπορεί να αντισταθμίζει επαρκώς την πίεση στα περιθώρια.

Η χρηματιστηριακή αναφέρεται ακόμη σε δηλώσεις στελέχους της Intracom, σύμφωνα με τις οποίες η Vodafone και η Intracom είναι σε συνομιλίες για την πώληση ποσοστού στην Panafon της δεύτερης στην πρώτη. Η είδηση δεν αιφνιδιάζει, τονίζεται στο report, καθώς η Intracom έχει προ διμήνου εκδηλώσει την πρόθεσή της να πουλήσει το ποσοστό.

Συνέχεια στις τάσεις αποκόμισης κερδών περιμένει για σήμερα η EFG Securities, καθώς, όπως αναφέρεται στο πρωινό report της, δεν υπάρχει κάποιο εγχώριο νέο ώστε να αποτρέψει κάτι τέτοιο. Παρ’ όλα αυτά εντοπίζει το γενικότερο κλίμα ως θετικό, κάτι που κατά τη γνώμη της περιορίζει την πιθανότητα καθοδικής κίνησης.

Παρόμοια είναι και η άποψη της Εθνικής ΑΧΕ, όπως περιέχεται στο πρωινό report της χρηματιστηριακής. Ετσι δεν πρέπει να αποκλείεται η αποκόμιση κερδών βραχυπρόθεσμα, ενώ το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να συνεχιστεί απορροφώντας ενδεχόμενες πιέσεις.

Εξάλλου σε τεχνική ανάλυσή της για τον Γ.Δ. η Fortius Finance επισημαίνει ότι μια διορθωτική κίνηση του δείκτη προς τις 1.800 μονάδες θα πρέπει να θεωρείται πιθανή, ως αποτέλεσμα της έντονης ανόδου από τα χαμηλά της 17ης Μαΐου. Άλλωστε, καθοριστικές για τη συνέχιση ή μη της τάσης θεωρούνται οι επόμενες συνεδριάσεις.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v