Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης

Η χθεσινή συνάντηση της κυβέρνησης με τον ΣΕΒ, ο πληθωρισμός Μαΐου, η κίνηση του Γενικού Δείκτη αλλά και της ευρύτερης αγοράς, αλλά και τα επιτόκια, είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζουν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης
Η χθεσινή συνάντηση της κυβέρνησης με τον ΣΕΒ, ο πληθωρισμός Μαΐου, η κίνηση του Γενικού Δείκτη αλλά και της ευρύτερης αγοράς, αλλά και τα επιτόκια, είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζουν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

Επιτόκια: Η επικείμενη άρση από την Τράπεζα της Ελλάδος των ορίων στην καταναλωτική πίστη και κυρίως στα προσωπικά δάνεια ”οδηγεί” και τον ανταγωνισμό σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων, όπως τονίζει η Εξπρές.

Πληθωρισμός: Στις πραγματικές αιτίες ανόδου του πληθωρισμού αναφέρεται η Ναυτεμπορική, ο οποίος τον Μάιο ανήλθε στο 3,8%.

Σοφοκλέους: Νέα δεδομένα φαίνεται πως επικρατούν στη Σοφοκλέους δεδομένων των ουσιαστικών αλλαγών κλίματος στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις, όπως σχολιάζει η Ναυτεμπορική.

Γκαργκάνας: Για αισιοδοξία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ν. Γκαργκάνα για την αγορά κάνει λόγο η Ημερησία, η οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει πως ο διοικητής της ΤτΕ κάλεσε τις επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις και εξαγορές και να εκσυγχρονιστούν, ώστε να γίνουν ανταγωνιστικές στις διεθνείς αγορές, ενώ σύμφωνα με την Καθημερινή ο κ. Γκαργκάνας προτείνει σύνδεση μισθών και παραγωγικότητας.

Κυβέρνηση - ΣΕΒ: Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και του προέδρου του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλου σύμφωνα με την Ημερησία, ενώ η Ναυτεμπορική επισημαίνει τα σημεία προσέγγισης μεταξύ ΣΕΒ και κυβέρνησης.

Η Οικονομική Ελευθεροτυπία τονίζει πως μεταξύ κυβέρνησης και ΣΕΒ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση ”λιώσιμο πάγων”, ενώ συμπληρώνει το πώς μεθοδεύτηκε η συνάντηση που ήθελαν και οι δυο πλευρές, ενώ το Βήμα κάνει αναφορά σε γέφυρα κυβέρνησης – ΣΕΒ για την απασχόληση.

Σύνοδος Κορυφής: Στις συμβιβαστικές προτάσεις Ντ’ Εστέν που ενώνουν τους ”25” της ΕΕ αναφέρεται η Ημερησία.

Ευρώ – Δολάριο: Στον ”αστερισμό” των επιτοκίων κινούνται το ευρώ και το δολάριο σύμφωνα με την Εξρπές.

Ακτοπλοΐα: Διογκώνεται το πρόβλημα της τραπεζικής ”ανορεξίας” στη χρηματοδότηση των ακτοπλοϊκών εταιριών, γεγονός που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον χώρο τα επόμενα πέντε χρόνια, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Εθνική Τράπεζα: Για άμεση έκδοση του υβριδικού κεφαλαίου της Εθνικής κάνει λόγο το Χρηματιστήριο, σύμφωνα με το οποίο θα αντληθούν κεφάλαια ύψους 300 – 350 εκατ. ευρώ.

ΟΛΘ: Στην αγορά του real estate εισέρχεται ο ΟΛΘ για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους, όπως αναφέρει το Χρηματιστήριο.

Δέλτα Συμμετοχών: Τη διάθεση των μετοχών της σε θεσμικούς επιδιώκει η Δέλτα Συμμετοχών, η οποία σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο θα διαθέσει ποσοστό περίπου 7% έως τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Τράπεζα Αττικής: Σε νέα σενάρια για συγχώνευση της Τράπεζας Αττικής με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναφέρεται η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως η μετοχή της τράπεζας παρουσίασε κέρδη 11%. Στο ίδιο σενάριο αναφέρεται και η Καθημερινή, συμπληρώνοντας πως ”κλειδί” είναι η θέση του Ταμείου Μηχανικών.

Εικόνα – Ήχος: Στην αγορά της Βορείου και της Κεντρικής Ελλάδος επικεντρώνει αποκλειστικά την παρουσία της η εταιρία σύμφωνα με την Καθημερινή.

ΟΣΕ: Στα συγκλονιστικά, όπως τα χαρακτηρίζει, στοιχεία του ισολογισμού του ΟΣΕ αναφέρεται η Εξπρές σύμφωνα με την οποία τα έσοδα του μόλις ξεπερνούν τα 78 εκατ. ευρώ, ενώ τα έξοδα μόνο της διοίκησης φτάνουν τα 107 εκατ. ευρώ και οι τελικές ζημιές ανέρχονται στα 437 εκατ. ευρώ.

TVX Hellas: Τέσσερις υπουργοί αναζητούν λύση για τα μεταλλεία TVX σύμφωνα με την Ημερησία, ενώ το Βήμα προσθέτει πως πολυμετοχικό σχήμα θα αναλάβει τη μεταλλουργία χρυσού Χαλκιδικής.

Motorola: Λιγότερα κέρδη αναμένει η Motorola το δεύτερο τρίμηνο η οποία όπως αναφέρει η Ημερησία δυσαρέστησε τις αγορές με τις προβλέψεις της.

Πειραιώς Estate: Ψυχαγωγικό κέντρο με 12 κινηματογραφικές αίθουσες, τις οποίες θα διαχειρίζεται η εταιρία Odeon θα δημιουργήσει στο ακίνητο που διαθέτει στο Μαρούσι ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα με την Εξπρές.

Πάλκο: Λουκέτο έβαλε χθες και τυπικά το εργοστάσιο της Schiesser Pallas στην Αθήνα, ενώ την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να κοινοποιηθούν και οι απολύσεις όπως αναφέρει το Βήμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v