Τρίτη προσπάθεια προς τις 1.890 μονάδες

Η μέχρι στιγμής συμπεριφορά της αγοράς δικαιώνει όσους εκτιμούσαν πως το πρόβλημα του ”αέρα” είχε καλυφθεί σε μεγάλο ποσοστό, μέχρι την αρχή της σημερινής συνεδρίασης. Ανοδικές οι Εθνική, ΟΤΕ, με την στήριξη των ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Πειραιώς, οδηγούν τον Δείκτη και πάλι προς τις 1.890 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με αιχμή την Εθνική και τον ΟΤΕ, αλλά και στηρίξεις πολύτιμες από ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και δυο– τρεις ακόμη δεικτοβαρείς μετοχές, κινείται ανοδικά στο πρώτο ημίωρο η αγορά.

Με συναλλαγές περίπου 20 εκατ. ευρώ (11.35’), ο Δείκτης ενισχύεται κατά περίπου 18 μονάδες, προς τις 1.880. Ο FTSE – 20 κυμαίνεται στις περίπου 943 μονάδες με τον τραπεζικό να περνά και πάλι τις 3.100 μονάδες, με σημαντικά κέρδη.

Οι διαφαινόμενες εξελίξεις στον χώρο των μικρών τραπεζών, η επανεμφάνιση αγοραστών στη μετοχή της Εθνικής, την Εμπορική και δευτερευόντως την Eurobank, ανεβάζουν και πάλι τον πήχη.

Από τεχνικής πλευράς, η τιμή – στόχος που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Δείκτης, παραμένουν πάντα οι 1.893 μονάδες.

Το ενθαρρυντικότερο όμως όλων είναι πως η... εμπλοκή που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί χθες γύρω από το υπαρκτό θέμα του ”αέρα” και του Τ+3, καλύφθηκε σχεδόν άμεσα σε ικανοποιητικό βαθμό.

Οι ίδιες πηγές, οι οποίες μας επισήμαιναν ότι το κλείσιμο του ”αέρα” είναι θέμα της σημερινής το πολύ της αυριανής συνεδρίασης, εμμένουν στην εκτίμησή τους.

Εάν όντως συμβαίνει αυτό, τότε ένα σημαντικό κομμάτι της μεσαίας– χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης δικαιολογημένα μπορεί να κινηθεί, αντιδράσει προς υψηλότερα επίπεδα τιμών. Αρκεί οι ανοιχτές αγορές να πραγματοποιούνται μέσα στα επιτρεπόμενα όρια.

Μετοχές εταιριών, όπως ΟΠΑΠ, Panafon και Πειραιώς επανέρχονται στο προσκήνιο με συναλλαγές και αποδόσεις προσφέροντας πολύτιμες στηρίξεις, τόσο στον Δείκτη, όσο και στην συντήρηση της καλής ψυχολογίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v