Αφομοίωση της πρόσφατης ανόδου ”βλέπουν” οι ΑΧΕ

Για τάσεις αφομοίωσης της πρόσφατης ανόδου κάνουν λόγο και σήμερα οι ΑΧΕ, οι οποίες, αν και εκτιμούν το κλίμα ως ”θετικό”, επισημαίνουν πιθανή συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα. Το αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσουν οι τίτλοι του τραπεζικού κλάδου.

Αφομοίωση της πρόσφατης ανόδου ”βλέπουν” οι ΑΧΕ
Την ανάγκη χρόνου για την αφομοίωση των νέων επιπέδων τιμών χρειάζονται οι συμμετέχοντες στην αγορά, σύμφωνα με το πρωινό report της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ. Παρ’ όλα αυτά επισημαίνεται ότι η τάση εξακολουθεί να είναι θετική, και το νέο αγοραστικό ενδιαφέρον απορροφά τις πιέσεις. Η χρηματιστηριακή συνεχίζει να πιστεύει ότι το περιθώριο υποχώρησης είναι περιορισμένο και λόγω των ανοδικών διεθνών αγορών.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος εκτιμάται ότι θα βρεθεί ο τραπεζικός κλάδος, λόγω και των δημοσιευμάτων σχετικά με ενδεχόμενη συγχώνευση μεταξύ Τράπεζα Αττικής και Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Συνέχεια στις τάσεις συσσώρευσης εκτιμά για τη σημερινή συνεδρίαση το report της EFG Eurobank Securities, ενώ επισημαίνει την αναζήτηση κατεύθυνσης από τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες αντλούν υποστήριξη από το θετικό κλείσιμο της Wall Street.

Κίνηση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα προβλέπει για τον Γενικό Δείκτη το report της Fortius Finance, ενώ ελλείψει αρνητικών νέων στο εξωτερικό, οι δεικτοβαρείς μετοχές αναμένεται να καθορίσουν το πρόσημό του.

Ως πιθανή εκτιμά η Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ την ισορροπία της αγοράς σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών, ενώ προσθέτει ότι η πορεία των διεθνών αγορών θα συντελέσει καταλυτικά στη διατήρηση ή μη του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v