Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης

Στις νέες έρευνες των κατηγοριών που ζήτησε ο κ. Ε Κρουσταλάκης κατά του Σ. Κόκκαλη, στην έκθεση της Standard & Poors που αναβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, αλλά και στη μείωση των επιτοκίων της Εθνικής Τράπεζας αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης
Στις νέες έρευνες των κατηγοριών που ζήτησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ε Κρουσταλάκης κατά του Σ. Κόκκαλη, στην έκθεση της Standard & Poors που αναβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, αλλά και στην εικόνα των αγορών αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Κρουσταλάκης: Στις νέες έρευνες των κατηγοριών που ζήτησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ε Κρουσταλάκης κατά του Σ. Κόκκαλη, αναφέρεται ο οικονομικός Τύπος της Τετάρτης.

Αναλυτικότερα, το Βήμα επικαλούμενο δικαστικούς κύκλους τονίζει ότι η εν λόγω ενέργεια ”ενδεχομένως να γίνεται με τόση χρονική καθυστέρηση που να εκφεύγει των ορίων της νομιμότητας”.

Στην ”αιφνίδια” παρέμβαση του Ευ. Κρουσταλάκη αναφέρεται και η Ημερησία σύμφωνα με την οποία ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανακινεί την υπόθεση του Σ. Κόκκαλη, και προσθέτει πως η υπόθεση ανατέθηκε σε Εφέτη ενώ όδευε στο αρχείο, ενώ θα γίνει έρευνα και για την ανακρίτρια κ. Μπουρμπούλια.

Η Καθημερινή τονίζει πως ο κ. Κρουσταλάκης παρενέβη στην εκκερμούσα στη Δικαιοσύνη, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, υπόθεση Κόκκαλη.

Σχετικά με την υπόθεση της κ. Μπουρμπούλια η Οικονομική Ελευθεροτυπία αναφέρει πως ο κ. Κρουσταλάκης πιθανολογεί δωροληψία και απόπειρα εκβίασης.

Standard & Poors: Η έκθεση της S & P η οποία αναβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας απασχολεί τα οικονομικά πρωτοσέλιδα, ενώ σε αυτό το πλαίσιο η Ναυτεμπορική τονίζει ότι ο ξένος οίκος παρουσίασε εντούτοις και πολλές υποσημειώσεις.

Αγορές: ”Ονειρική κατάσταση” φέρονται πως ζουν σύμφωνα με την Καθημερινή οι αγορές σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς όπως προσθέτει η ίδια μετοχές, ομόλογα και χρυσός αποκομίζουν καθημερινά σημαντικά κέρδη. Ωστόσο, η Καθημερινή επισημαίνει πως η ταυτόχρονη άνοδος προβληματίζει τους επαγγελματίες.

Απασχόληση: Για ιδιωτικές προσλήψεις μερικής απασχόλησης στο δημόσιο κάνει λόγο η Καθημερινή, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει τι προβλέπει το νομοσχέδιο που καταρτίζει το υπουργείο εσωτερικών.

Ισολογισμοί: Εικονική πραγματικότητα απεικονίζουν οι ισολογισμοί των εισηγμένων, καθώς όπως τονίζει η Καθημερινή ήδη 37 εισηγμένες έχουν κοινοποιήσει στο ΧΑ αναμορφωμένα αποτελέσματα και ίδια κεφάλαια για τις χρήσεις 2000 έως 2002. Για το ίδιο θέμα η Ημερησία επισημαίνει πως δικαιολογούν την κατάρτιση των ισολογισμών τους οι εταιρίες και τι απαντούν στις παρατηρήσεις του ΧΑ.

ΟΠΕΚ: Η ετυμηγορία του ΟΠΕΚ σχετικά με τον όγκο της παραγωγής του σήμερα, θα δώσε νέα διάσταση στο παζλ της οικονομικής ανάκαμψης, αναφέρει μεταξύ άλλων η Εξπρές.

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών βρίσκονται οι Freddie Mac και Fannie Mae, δυο αμερικανικές ημικρατικές εταιρίες που ελέγχουν ή παρέχουν εγγυήσεις για το 42% της εγχώριας αγοράς στεγαστικών δανείων, σημειώνει η Καθημερινή.

Μεταλλεία: Μαραθώνιες συσκέψεις, με στόχο την οριστικοποίηση του σχήματος που θα αναλάβει να διασώσει τα μεταλλεία της Κασσάνδρας είχε χθες ο υφυπουργός οικονομίας Χρ. Πάχτας, όπως αναφέρει η Καθημερινή, ενώ το Βήμα σημειώνει πως αναζητείται ”βιώσιμη λύση” σε συνεργασία με τον ΣΕΒ.

Εμπορικό Έλλειμμα: Σημαντική διεύρυνση παρουσίασε το εμπορικό έλλειμμα στο πρώτο τρίμηνο του 2003, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, ενώ το Κέρδος κάνει λόγο για ”δραματικές εξελίξεις” ως συνέπεια της πολύ μεγαλύτερης αύξησης των εισαγωγών έναντι των εξαγωγών.

Βρετανία: Στα ”αγκάθια” της ένταξης της Βρετανίας στην ΟΝΕ αναφέρεται το Βήμα.

Επενδύσεις Χαρτοφυλακίου: Σε σπουδή απορροφήσεων πριν από την τροποποίηση του ν. 1969 αναφέρεται η Εξπρές, σύμφωνα με την οποία η πρόθεση να απαγορευτεί ο μετασχηματισμός των εταιριών ειδικού τύπου σε διαφορετικού αντικειμένου Α.Ε. εξηγεί την τάση συγχωνεύσεων.

Εθνική Τράπεζα: Νέα επιτόκια θα ισχύουν από αύριο στην Εθνική Τράπεζα, καθώς όπως αναφέρουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα η Τράπεζα προχώρησε σε μείωση των επιτοκίων.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Μοντέλο συνεργασίας μεταξύ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Γενικής Τράπεζας με ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο της συγχώνευσης των δυο τραπεζικών οργανισμών προκειμένου να πωληθούν ως ”πακέτο” εξετάζει η κυβέρνηση.

Σωληνουργεία Κορίνθου: Σην οικογένεια Στασινόπουλου περνά το management της Σωληνουργείας Κορίνθου, σύμφωνα με την Καθημερινή, ενώ η εφημερίδα Χρηματιστήριο αναφέρει πως μοναδική λύση για τη μείωση των υπέρογκων δανειακών υποχρεώσεων είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

El Al: Ξεκίνησε η ιδιωτικοποίηση της El Al σύμφωνα με την Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v