Με υπερβολική ταχύτητα (και σήμερα) οι τράπεζες!

Με την Εμπορική στο +8,5% την Εθνική στο +4,5%, τις Alpha και Eurobank να ακολουθούν, τη ΔΕΗ να φτάνει στα 14,5 ευρώ, είναι προφανές πως τα ισχυρά χέρια ξαναπιάνουν το τιμόνι της ανόδου, κοιτώντας προς τις 1.945 μονάδες. Άλλωστε η... απειλή του Τ+3 έχει κατεβάσει στο ρελαντί τις κινήσεις στην περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ανεβαίνουν οι ταχύτητες και πάλι στον τραπεζικό κλάδο, ειδικότερα μεταξύ των ισχυρών.

Στην κορυφή βέβαια, η μετοχή της Εμπορικής με εντυπωσιακή και σήμερα αντίδραση, ενώ δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας πως η κίνηση από τη χαμηλή τιμή των 8,78 ευρώ συντελείται χωρίς ουσιαστικά ενδιάμεσες διορθώσεις.

Φαίνεται πως η διοίκηση του ομίλου επιδιώκει την προσέγγιση της μέσης τιμής κτήσης των 19,4 ευρώ για την αγορά των ιδίων μετοχών σε ποσοστό (5,31%).

Ακολουθεί η μετοχή της Alpha με 4,5% στα 15,5 ευρώ και οι μετοχές των Εθνικής (14,86 ευρώ) και Eurobank (13,28 ευρώ).

Οι συναλλαγές μέχρι τις 13.30’ έφταναν στα 100 εκατ. ευρώ, αφού έχει αυξηθεί κατακόρυφα η εμπορευσιμότητα μετοχών εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης (ΔΕΗ, Τρία Έψιλον, Intracom, Ελληνική Τεχνοδομική, Τιτάν).

Παρατηρούμε, πως και με την... απειλή του Τ+3 τέθηκε (ή φάνηκε να τίθεται) ένα μέτρο στις ανοιχτές αγορές και στις συναλλαγές ”αέρα”.

Χωρίς ιδιαίτερες παρενέργειες, όπως εξαρχής είχαμε διευκρινίσει αλλά με εμφανή την κάμψη των συναλλαγών σε μετοχές εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Επιχειρείται να περάσει κατά πάσα πιθανότητα και πάλι το ”παιχνίδι” στα χέρια των ισχυρών στην καρδιά του συστήματος. Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν ότι τις τελευταίες 3 – 4 συνεδριάσεις αναδιανεμήθηκε σε ικανοποιητικό, κατ’ αυτούς, βαθμό η ”πίτα” και προσελκύστηκαν νέα κεφάλαια.

Δεν γνωρίζουμε εάν οι αγορές στα τρέχοντα επίπεδα τιμών πραγματοποιούνται για λογαριασμό ξένων πελατών τους όπως διατείνονται, ή για ”ξένους”. Η ουσία είναι όμως πως στο +8,5% της Εμπορικής και στο +4,5% της Εθνικής μόνο ”ισχυρά” χέρια με στόχευση και σχέδιο θα μπορούσαν να ρισκάρουν.

Για την επόμενη ώρα, παραμένουμε στο εύρος των 1.910 – 1.935 μονάδων, ενισχύοντας όμως - λόγω της δυναμικής των τραπεζικών μετοχών – λίγο τον πήχη προς τις 1.945 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v